Конопеното олио е една от , за които няма да

...
Конопеното олио е една от , за които няма да
Коментари Харесай

Конопено олио - заместител на рибеното масло за още повече здраве и красота

Конопеното олио е една от, за които няма да сбъркаме, в случай че ги употребяваме и за хубост, и за здраве, и за готвене. То се създава от сплескване на семената от конопа. Доказано е, че съдържа в идеалното съответствие (3:1) Омега-6 към Омега-3 мастни киселини. Сред най-големите му прерогативи са още наличието на витамин D и витамин Е - в много огромни количества освен това. Конопеното олио е измежду най-хубавите артикули за нашия имунитет.

Според химичния му състав, конопеното масло много наподобява на маслото от ленено семе, само че за разлика от него има по-деликатен усет и по-пикантен мирис.

Мазнините, които съдържа, са:

Ненаситени мастни киселини - Омега-3 (20-200%), Омега-6 (50-58%), Омега-9 (около 12%)
Наситена мастна киселина (8-10%)
Палмитинова киселина (8%)
Стеаринова киселина (2%)

В наличието му влизат още:

Фитостероли
Каротеноиди
Хлорофил
Витамини- A, B1, B2, B4, B6, C, D, E, K
Минерали - желязо, калий, калций, магнезий, натрий, фосфор, цинк

Концентрацията на психоактивното вещество Tetrahydrocannadibiol в конопеното масло е извънредно ниска.

Перфектният сурогат на рибеното масло - знаете, че рибеното масло несъмнено е потребни. Но то постоянно съдържа живак и отрови, с които са нечисти някои от източниците на рибено масло, а и то не е вид за вегетарианците. Конопеното олио, обаче е идеалната опция - то съдържа омега-3, 6 и 9 мастни киселини и безусловно никакви отрови.

Есенциални мастни киселини в обилие - концентрацията им в конопеното масло е точно това, което (вече казахме) го прави незаместим естествен артикул. Основните мастни киселини играят извънредно значима роля при развиването и действието на мозъка и нервната система, оказват помощ при сърдечно-съдови болести, високо кръвно налягане, висок холестерол, артрит и даже рак.

Идеална кожа - забавен факт за конопеното олио е, че то е съвсем еднообразно с нашите лични липиди. То има способността да прониква в нашите кафези и да ги подхранва по най-хубавия метод. Това масло се употребява както за поддържане на суха кожа, по този начин и за цялостна детоксикация на кожата- усъвършенства цвета и, почиства я от петна и пъпки, овлажнява я, освен това без да запушва порите. Косата и ноктите също ще ви се отблагодарят уместно, в случай че „ захраните ” и тях с това незаменимо растително масло.

SPF6- конопеното олио се отличава с високо наличие на това вещество, което от своя страна го трансформира в съвършения лосион срещу слънчеви лъчи.

Атопичен дерматит (екзема) - потвърдено е, че този лек освен това положение е един от най-ефикасните. След единствено към десетдневна приложимост на конопено олио, се следи доста понижаване на сухотата и сърбежа на кожата. Псориазисът също потвърдено се повлиява позитивно от конопеното масло.

При болести на пикочния мехур, бъбреците и половите органи, този естествен артикул също ще ви бъде от изгода.

Прием на конопено олио

С конопено олио може да овкусявате салати и разнообразни други ястия. Започнете ли да се лекувате с него, имайте поради следното - целесъобразната доза е към 2-3 супени лъжици на ден, след хранене и то едвам откакто сте се допитали до експерт.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР