Конкурси за нови директори трябва да има в около 15

...
Конкурси за нови директори трябва да има в около 15
Коментари Харесай

Упражняван ли е натиск върху министър Хинков? Денков отрича

Конкурси за нови шефове би трябвало да има в към 15 болнични заведения. Такива министър Хинков е оповестил за няколко регионални лечебни заведения, само че след това те са били спряни под напън. Министърът съобщи, че е бил “помолен ” от вицепремиера Мария Габриел, както и от министър-председателят акад. Николай Денков. Според него - с цел да може министърът след ротацията да го направи.

 

" А може би се смята, че ще разглася политически състезания ",.

 

Припомняме, че здравният министър е един от фрагментите, който няма да бъде част от държавното управление след ротацията на 6 март. Самият той отхвърли да продължи да заема поста си, поради неналичието на политическо доверие. 

" Това, което споделих на здравния министър е да намерения дали е уместно да го направи. Аз не съм забранил. Казах му причините, които имам. Това са решения в неговите пълномощия. Аргументът е относително явен и понятен. Той е, че когато един министър към този момент е споделил, че си потегля, стои въпросът дали би трябвало да взема решение кадрови проблеми ", уточни министър председателят акад. Николай Денков.

 

“И когато един министър желае да развива една система, естествено е част от развиването на тази система, да бъде обвързвано и с фрагментите, с които ще работи. Така, че това бяха моите мнения. Министър Хинков сподели " да ". Не съм гледал изявлението, само че видях по какъв начин е отразено в медиите. Доколкото разбрах и той това е споделил - ние просто сме му дали причини и в тази посока. Но никой от нас не си е разрешил да му споделя не, неразрешено или нещо такова ”, добави министър председателят, отхвърляйки подозренията, че е оказван напън върху здравния министър. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР