Конкурсът за изпращане на космически апарат към Луната е отложен.

...
Конкурсът за изпращане на космически апарат към Луната е отложен.
Коментари Харесай

Пропадна многомилионният конкурс за частен полет до Луната


Конкурсът за изпращане на галактически уред към Луната е отсрочен. Не се откриха подготвени да изпълнят този скок в открития период - до 31 март 2018 година Главната премия от 30 милиона $ няма да бъде връчена, оповестиха уредниците на състезанието XPRIZE, взаимно с компанией "Гугъл" (Google).

Сред задълбочени съвещания с петимата финалисти на Гугъл Lunar XPRIZE, стигнахме до извода, че нито един от тимовете няма да опита да доближи до Луната преди крайния период - 31 март. Този в дословния смисъл думата "изстрел до Луната" е мъчно изпълним, и макар че чакахме победил още в този момент, поради компликации с финансирането, механически и нормативни проблеми, основната премия от 30 милиона $ ще остане непотърсен", се споделя в известието на създателя на XPRIZE Питър Диамандис и на старшия изпълнителен шеф МАркъс Шинглес.

Участниците в състезанието трябваше да осъществят опосредствано апаратно кацане на спътника на Земята на уред, който трябваше да премине независимо 500 метра, да направи фотоси и видео и да ги даде на уредниците. За отчасти осъществяване се предвиждаха 20 и 10 милиона $.

Организаторите не се отхвърлят, те обсъждан разновидности, като един от тях е търсене на нов основен спонсор на предприятието, който би траял положителното дело на "Гугъл".

Не се изключва разновидността за продължение на надпреварата, само че не на комерсиална основа. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР