Конкурсът за добра журналистика Web Report 2021 e в разгара

...
Конкурсът за добра журналистика Web Report 2021 e в разгара
Коментари Харесай

Само месец до крайния срок за участие в Web Report 2021

Конкурсът за добра публицистика Web Report 2021 e в разгара си. Авторите имат още месец, в който могат да вземат участие и да изпращат своите материали. " Предвид забавните за публицистите времена, в които ще се намираме и в оставащия месец до края на състезанието, предвиждаме, че ще имаме много настоящи тематики ", припомнят във връзка крайния период за присъединяване уредниците Dir.bg.

До 17 май публицистите могат да изпращат своите материали в другите категории - Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и нововъведения, Култура и изкуство, Спорт. Web Report 2021 дава още една опция за присъединяване на претендентите - извънредно настоящия род Подкаст.

Компетентното жури, което ще прави оценка журналистическите материали към този момент работи по тях, а конкуренцията впечатлява с многообразие от тематики и създатели. Сред водещите имена в българските медии, заети с виновната задача да ги правят оценка, са представители на малките екрани, радио, печатни и онлайн издания, журналистически организации и бизнеса.

Сред експертите с тежка дума в Web Report 2021 са Владимир Жеглов (основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Елица Николова (главен редактор на сп. „ Мениджър “), Евгения Атанасова – Тенева (продуцент и водещ в БНТ), Антон Хекимян (Директор „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “, bTV), Методи Владимиров (продуцент и водещ в NOVA), Ива Дойчинова (директор на Радио „ София “, БНР), Владимир Йончев (главен редактор на OFFNews.bg), Галина Александрова (главен редактор на 3e-news.net), Анна Заркова (журналист и публицист, основен секретар на СБЖ), Ваня Николова (журналист, сценарист),  Найден Тодоров (председател на Асоциацията на спортните публицисти в България), Евгени Димитров (основател на организация „ Булфото “), Илияна Захариева (директор „ Корпоративни връзки ”, А1).

Web Report е одобрен конкурс за значимите тематики, които вълнуват обществото и създателите, които не престават да съблюдават професионалните стандарти в бурно разрастващата се осведомителна среда. Краткото обръщение на тазгодишното, четвърто издание е „ Когато създателите приказват с обстоятелства “ и дава най-пълна визия за главните условия към материалите – меродавност, обективност, източници на информацията.

Наградата за всяко първо място в категория е парична награда. Журито на състезанието ще отличи най-хубавите фото, видео и подкаст изявления със специфични награди. На церемонията по връчването на премиите по традиция ще бъде оповестена и премията „ Млад създател “.

Одобрените за присъединяване журналистически материали се разгласяват в специфичната категория „ Участници “ в уеб страницата на Dir.bg . Също там може да бъде открита още информация за състезанието и цялостните условията към материалите. Подробности и във Facebook страницата

Изисквания и спомагателна информация:

За да бъдат утвърдени материалите за Web Report, те би трябвало да са написани на верен български език, да подсигуряват за достоверността на информацията посредством препратки и цитиране на истинските източници и да показват своя създател.

Важно условие е материалът да е оповестен в интервала 17.02.2020 – 17.05.2021 година

Конкурсът към този момент е отворен за присъединяване и поръчките и материалите се одобряват единствено в електронен формат на имейл .

Срокът за подаване на материалите изтича в 00 ч. на 17.05.2021 година
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР