Конкурсът Сайт на годината за шести пореден път отбелязва инициативата

...
Конкурсът Сайт на годината за шести пореден път отбелязва инициативата
Коментари Харесай

Отбелязваме Националния ден на добрата дума

Конкурсът " Сайт на годината " за шести следващ път отбелязва самодейността Национален ден на положителната дума със съдействието на Фондация за интензивно развиване на уеб в България. Навръх откриването на новата образователна година на 15 септември, акцията с идея приканва основателите на цифрово наличие и уеб да бъдат посланици на позитивната цифрова просвета и добър образец за подрастващите, като не подхранват и в това време осуетяват езикът на омразата в онлайн пространството.

Манифестът на " Добрата дума " е насочен също към необятната аудитория, само че и към хората, които професионално се занимават с обучение, медии, връзки, общество и политика. " Обидата не е мотив " и " Ти си това, което публикуваш ", са част от посланията в манифеста на самодейността. " Именно с думите, с които си служим, са нашата визитна визитна картичка в цифровото пространство и би трябвало да се отнасяме с почитание и внимание към тях. Каним всяка организация и бизнес, всяко учебно заведение и клас да се включат като поддържат манифеста. Насърчаваме учителите да го споделят със своите ученици  и да го дискутират дружно.

Ще бъдат предоставени материали, съобразени с възрастовите групи. ", разяснява Жюстин Томс, основател на състезанието " Сайт на годината " и " Фондация за интензивно развиване на уеб ". Призивът е насочен и към участниците в " Сайт на годината " - български уеб дизайнери и програмисти, основатели на уеб сайтове и приложения, както и експерти, които приоритизират цифровия облик на своя бизнес. По случай 15-ти септември, денят, в който по традиция се открива образователната година в българското учебно заведение, регистрацията за състезанието " Сайт на годината " ще бъде с 30% отстъпка.

Организаторите предизвикват разпространението на " Добрата дума " в цифровото пространство, а тя постоянно води началото си от класната стая. Разпределен в 14 категории, всеки ппроект се прави оценка от 7 до 15 експерти. Наред с професионалното жури спечелили се излъчват и от публиката, която всяка година е над 8 500 индивида. До този миг, категориите с платено присъединяване, събрали най-вече участници са: " Сайт на Startup или дребна компания ", " Електронна търговия ", " Продуктов уебсайт ", а измежду категориите с гратис присъединяване и гласоподаване единствено на публиката: " Сайт на идея / Неправителствени организации " и " Подкаст ". Проектите в състезанието ще бъдат класирани от 40-членно жури, както и младежко жури, експерти в областите: програмиране, софтуерно решение; дизайн, визия и маркетинг.

В състезанието могат да вземат участие уеб сайтове на всички езици, които са основани в България. Надпреварата провокира участниците към потребление на българската кирилица. Тя е книжовност, която се отличава с по-лесно разбиране на информацията, а потреблението й е значимо за нацията ни. Журито прибавя бонус точки и по този аршин. Кандидатстването в състезанието ще продължи до 30.09.2023 година Победители получават статуетка и грамота по време на публична гала, която ще се организира на 2 ноември 2023 година

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР