Конкурсът „Фасада на годината“ Конкурсът на Баумит „Фасада на годината“

...
Конкурсът „Фасада на годината“ Конкурсът на Баумит „Фасада на годината“
Коментари Харесай

Фасада на годината презентира български обекти в В ЕВРОПА LIFE CHALLENGE 66


Конкурсът „ Фасада на годината “

Конкурсът на Баумит „ Фасада на годината “ се организира за 16-ти път, а главният му акцент е подложен върху последните трендове във фасадните решения. Основан през 2002 година, още от самото си начало, той притегля мощно интереса на създателите, а подадените кандидатури на фасади за присъединяване до момента са над 900. Заедно с позитивната статистика, „ Фасада на годината “ е и единственият по рода си конкурс, в който финално 6-те номинирани на локално равнище обекти от всяка категория, са класирани за присъединяване и в интернационалното издание на състезанието в Европа LifeChallenge 66. Баумит дава опция, финалистите от „ Фасада на годината “ в България автоматизирано да бъдат класирани за присъединяване и на интернационално равнище в LifeChallenge 66.

Кратка информация за условия и категории за присъединяване

Фасадата постоянно е била във фокуса на компанията, защото тя изобразява огромна част от инфраструктурата на даден град. Архитектурата на фасадите се трансформира в един от знаците, посредством които посетителите и жителите на всеки град носят спомените си за него. Важността на фасадите за хората е една от аргументите те да бъдат толкоз значима част от историята и развиването на Баумит.

В идното издание на „ Фасада на годината “ могат да вземат участие обекти, приключени през миналите две години (2018 и 2019г.). Друго значимо изискване за присъединяване е, че 66% от площта на фасадата на претендентите, би трябвало да е изпълнена с материали на Баумит. Категориите, в които може да се кандидатства в състезанието са:
Еднофамилни къщи – ново строителство Жилищни здания – ново строителство Нежилищни здания – нови строителство Термично саниране Реновиране на исторически здания
През месец октомври 2019 година професионално жури, формирано от изявени представители на строителния отрасъл, ще дефинира спечелилите в състезанието, като за всяка категория от „ Фасада на годината 2018-2019 “ ще има по 3 награди. Освен това първите 6 обекта от всяка категория ще бъдат класирани за интернационалното издание на състезанието Life Challengе, дружно с фасадите на други 26 страни, в които Баумит участва.

Европейският Life Challenge 66

В миналото издание на Европейската фасада на годината за 2018 участваха тъкмо 325 кандидатури от 27 страни. Най-добрите измежду тях бяха определени и наградени в Братислава, Словакия.

Големият победител в него беше испанският план „ CollectiveHousingandhealthcenter” на архитекти от компания Bonell I Gil & Peris + Toral, а в портфолиото с класирани за финалния избор на журито планове беше и българската фасада в категория „ Еднофамилни къщи “ – „ Къща 14 “ на ул. Голяма могила 100а в София на арх. Лорита Панова.

Предстоящото издание на LifeChallenge 66 ще се състои през юни 2020 година във Валенсия, Испания.

Всяка страна, в която Баумит разполага с локална база и офис, има опцията да показа своите впечатляващи планове на фасади пред интернационална аудитория. България, като една от 27-те местоположения на компанията, кани своите архитекти, строители и бизнесмени да подадат заявките си за присъединяване и да станат част от „ Фасада на годината “, доближавайки се една стъпка по-близо до присъединяване в влиятелния LifeChallenge 66.

Конкурсът Life Challenge 66, име разкриващо, че 66% от фасадната повърхност на кандидатурите, би трябвало да бъде проектирана и изпълнена с материали Баумит има няколко награди за своите спечелили. Отличените във всяка категория си потеглят със сума от € 6.600 , а огромният притежател на наградата Life Challenge 66 за 2020г. ще се радва на сумата от € 9.900 .

Всички обекти, класирани за присъединяване в интернационалния конкурс Баумит Life Challenge 66, също по този начин ще бъдат оповестени в особено интернационално издание Баумит Life Challenge 66 за 2020 година Изданието е с тираж от 5 000 екземпляра и се популяризира в цяла Европа, предоставяйки още една опция за разпространение на българските обекти на европейския пазар.

Баумит интернационал е основана през 1988 година Компанията е водещ производител на топлоизолационни системи в цяла Европа с над 40 млн. м2 на година и на трето място по произвеждане на сухи строителни смеси. Групата е разположена и има дъщерни сдружения в 26 европейски страни и в Китай. Баумит има 35 индустриални предприятия за сухи строителни смеси и 11 за пастообразни артикули. Служителите във всички предприятия наброяват 3350 души.

Пълните условия за присъединяване, подаване на формуляри и съглашение за присъединяване във „ Фасада на годината “, може да намерите тук: http://fs.baumit.bg/en/page/conditions.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР