Коника Минолта България посрещна първите посетители в единствения по рода

...
Коника Минолта България посрещна първите посетители в единствения по рода
Коментари Харесай

Коника Минолта България представи своя Smart Video Solutions Demo Center

Коника Минолта България посрещна първите гости в единствения по рода си демонстрационен център за умни IоТ видеосистеми в България. Официалното разкриване бе ориентирано към публицисти от водещи медии, пред които бяха показани над 20 видеокамери в деяние, ситуирани в 8 софтуерни къта. Във всеки от тях бяха показани видеорешения от ново потомство, с помощта на технологиите на Mobotix, Luxriot, Catexis, SAFR, Vaxtor и други

По своята същина демонстрационният център съставлява физическо пространство, в което в действително време могат да се проследят едни от най-съвременните способи за оптимизация на работните процеси, мониторинг и разбор, чрез смарт IoT видеосистеми. Посещението в демонстрационния център се прави благодарение на специфичен пропуск, съдържащ неповторим таг, който носи информация за всяка зона, а самата обиколка е с дълготрайност от 30 минути.

Зоната „ Термален скрининг “ дава информация за телесна температура на съответния клиент, съществуване на специфична екипировка или маска за лице. Камерата, която разрешава да се направи това проучване разрешава надзор на достъпа съгласно този аршин, като работи и с спомагателен софтуерен инструмент от Cathexis.

Зоната за лицево различаване демонстрира един актуален метод за автоматизирано и надеждно обезпечаване на достъп до постройка, дружество, избрана зона, машина или отчитане на работното време. Чрез решенията в нея може да бъде извлечена потребна информация като пол, възраст, равнище на страстите и други като всяка от тези самостоятелни особености може да бъде употребена като спомагателен фактор за автентикация. В този ъгъл е употребена интеграция на камери Mobotix със софтуера на Real Networks SAFR.

В софтуерната зона „ Периметрова защита и обезпечаване на достъп “ интелигентните видеорешения прибавят спомагателна, изключително-надеждна периметрова отбрана, чрез най-съвременните благоприятни условия на видеонаблюдението. Демонстрацията в този ъгъл стартира с лицево различаване и многофакторна автентикация чрез композиция от лице и rhino Tag. Камерата в тази зона е Mobotix S74, проектирана да дава отговор на редица условия и да се оправя с разнообразни задания. Тя има единствения в света 4МP датчик с към 4 пъти по-голяма светлочувствителност, в сравнение с при 4К ултра-HD сензорни модули, а самите те могат да бъдат сложени до 30 метра от корпуса на камерата. Използваните модули в зоната са хемисферичен, който е виновен за охраняване на периметъра, аудио модул за гласови известия и тон при потребност и мултисензорен модул, който дава спомагателни благоприятни условия като засичане на придвижване, детекция на осветеност, температура и тон.

Следващата зона демонстрира решение за автоматизирано различаване на регистрационни номера на транспортни средства. Демонстрацията е показана посредством обезпечаване на достъп за транспортни средства и интеграция на индустриална везна за, основаване на цифров списък, съдържащ идентификатор на камиона, видео и снимков материал, показания на везната и спомагателна информация на измерването. Това видеорешение употребява вграден логаритъм за различаване Vaxtor, както и камера Mobotix M73 с модулен дизайн и е използвано за индустриални цели, в логистични паркове, офис здания, частни парцели, обществени паркинги и други Цялата информация от индустриалната везна и камерата се сплотява във видеомениджмънт системата Luxriot.

В зоната „ POS интеграция и ръководство на хранилища “ е показан типичен Point of Sales терминал за входиране на информация в система, който е надграден с видеорегистрация за задачите на верификация на товаро-разтоварителните процеси и определяне местоположението на артикули.

В зоната за индустриална сигурност е налична проява по какъв начин благодарение на интелигентно видеонаблюдение може да бъдат предотвратени произшествия в промишлеността.  Демонстрацията демонстрира по какъв начин в резултат на щета на индустриалното съоръжение стартира да прегрява и при постигане на сериозна температура камерата автоматизирано прекъсва зареждането и известява с гласово известие. След нормализирането на температурата на устройството, чрез вградена  SIP телефония в самата камера, автоматизирано се известява посредством позвъняване по телефон и гласово известие. Представеното решение демонстрира по какъв начин благодарение на самостоятелен надзор на камерата върху зареждането може да се обезпечи превантивна поддръжка и самостоятелна отбрана на скъпо съоръжение.

Последната зона от обиколката на демонстрационния център за интелигентно видеонаблюдение от Konica Minolta е отдадена на автоматизирано разпределяне на ваучери за храна . В нея може да се види онлайн решение, проектирано от българския екип на компанията. Интеграцията сред разнообразни смарт устройства и програмен продукт разрешава двойна верификация при приемане на ваучерите от чиновниците - данните, получени посредством потребление на идентификационната карта, се съдържат във видеозаписа, а за спомагателна сигурност при влизане в зоната, автоматизирано се започва подобен. А с помощта на интеграцията на софтуерното решение за надзор и отчетност, компанията разполага с информация във всеки един миг какъв е броят на чиновниците, които са взели ваучери, както и какъв е броят на тези, които би трябвало да вземат ваучери за настоящия или минал интервал.

Посещението в демонстрационния център е допустимо след предварителна поръчка на този линк.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР