Конгресмените в Съединените щати не успяха да изберат председател на

...
Конгресмените в Съединените щати не успяха да изберат председател на
Коментари Харесай

Драма в Конгреса на САЩ, републиканците са в нокдаун

Конгресмените в Съединените щати не съумяха да изберат ръководител на Камарата на представителите на първия тур от гласуването. Това се случва за първи път от 100 години.

Крехкото републиканско болшинство издигна кандидатурата на Кевин Маккарти за ръководител на Камарата. Тя не получи нужната поддръжка, макар че републиканците имат 222-ма конгресмени.
-->
Причината е, че някои последователи на Доналд Тръмп не поддържаха Маккарти. Той получи единствено 203 гласа на два тура от гласуването, даже по-малко от претендента на демократите.

Резултатът на третия тур беше още по-лош, като Маккарти изгуби 20 гласа. Предстоят още гласувания, до момента в който бъде определен ръководител.

Камарата на представителите не може да стартира работа, без да избере собствен ръководител: членовете й не могат да положат клетва, няма по какъв начин да бъдат избрани ръководители на обособените комисии, не могат да се привикват съвещания, нито да се подхващат следствия на държавното управление на Байдън, каквито републиканското болшинство възнамерява, напомня АП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР