Конгресменът от републиканската партия Нанси Мейс внесе в понеделник законопроект,

...
Конгресменът от републиканската партия Нанси Мейс внесе в понеделник законопроект,
Коментари Харесай

Проектозакон предлага да се легализира марихуаната на федерално ниво в САЩ

Конгресменът от републиканската партия Нанси Мейс внесе в понеделник законопроект, който би трябвало да легализира марихуаната на федерално равнище в Съединени американски щати. Документът планува да отстрани канабиса от листата на федерално неразрешените субстанции (в момента е в най-високата група при LSD и хероин) и да го приравни към алкохола. Според него ще има ограничавания за прилагане и продажба на лица до 21 години, като всеки щат ще може да взима решения за ограничавания и за метода на продажба. В момента в съвсем всички щати е разрешено легално изпозлване на канабиса или декриминализация, само че под разнообразни форми - за медицински цели, за свободна упоитреба или за марихуана с доста ниско наличие на THC/CBD. В два щата - Айдахо и Небраско потреблението е незаконно.

Ако измененията бъдат признати, ще се позволи търговията на канабис сред щатите, ще се улесни и достъпът на фирмите в бранша до финансовата система. Това не е първият план за заверка - подобен показаха през юни и демократите, само че той към момента е импортиран в Конгреса. В него действително има съвсем същите оферти.

" Бих определила проектозакона като компромисен - в него има по нещо и за републиканците, и за демократите ", разяснява след внасянето му в Конгреса Нанси Мейс, представена от Forbes. " Мислех доста по какъв начин той да е добър за хората от всички щати, осъзнавайки, че всички те са разнообразни ", споделя още тя.

Сериозна разлика в двата зкаонопроекта е данъчното облагане - този на републиканците планува данък от 3% върху продажбите, който да не се трансформира за 10 години. Демократите оферират 10% за пет години, а по-късно 25%. Според Мейс плануванаъа от нея ниска такса от 3% цели резервира конкурентоспособността на фирмите в бранша и да попречи на черния пазар да се развива.
Реклама
Ако законопроектът бъде признат, Съединени американски щати ще се трансфорат в едвам третата страна в света (след Канада и Уругвай), които легализират напълно канабиса. Законпроектът на Мейс приканва и за освобождение на пандизчии, които са били наказани за ненасилствни закононарушения, свързани единствено с канабис. За членове на банди и картели, както и за наказани за шофиране под въздействие на марихуана, това няма да важи. От щаба й са пресметнали, че по този начин може да бъдат освободени към 2600 пандизчии, показва Forbes. Между другото анкета, правена в Съединени американски щати преди години сподели, че едни от огромните съперници на цялостна федерална заверка на канабиса в страната са частните затвори.

Цената на активите, свързани с канабиса, нарастнаха вследствие на тези новините от последните дни. Акциите на фирмите свързани с този бранш не се показват добре от началото на годината. Някои от най-големите борсови фондове са поевтинели с 10% от началото на годината, макар че цените им се покачиха след избирането на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати.

Байдън и вицепрезидентът Камала Харис обявиха по време на акциите си през предходната година, че поддържат промяната, обвързвана с политиката към марихуаната. Президентът Байдън обаче поддържа единствено здравната заверка и декриминализацията.

Въпреки законовите ограничавания съществуват варианти, които разрешават на вложителите да получат експозиция към нововъзникващия пазар сега.
Реклама
Борсова търговия с канабис Към сегашен миг някои щати в страната разрешават търговията с канабис, само че съществуването на огромна компания с покритие в цялата страна към момента съставлява законен проблем. Въпреки това съществуват няколко, които се търгуват обществено на тържищата в Съединени американски щати, като WM Technologies, която се дава технологии и софтуерни решения на компании от бранша. За самостоятелния вложител обаче най-хубавият вид би бил инвестиция в борсово търгуван фонд, който обгръща и влага в целия бранш, защото, като се изключи че ще получи по-добра експозиция към нововъзникващата промишленост, инвеститициите ще бъдат по диверсифицирани.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Инвестиции
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР