Конгресът на САЩ трябва да разследва обстоятелствата около спирането на

...
Конгресът на САЩ трябва да разследва обстоятелствата около спирането на
Коментари Харесай

Провалил атака срещу руския флот: Сенатът на САЩ иска разследване на Мъск

Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да проверява събитията към прекъсването на сателитните връзки Starlink покрай Крим, което осуети офанзивата на Украйна против съветския флот. Това съобщи сенаторът демократ от Масачузетс Елизабет Уорън в Капитолия, откакто притежателят на SpaceX Илон Мъск призна, че блокира сателитните връзки към Украйна.

„ Конгресът би трябвало да изследва какво се е случило тук и дали имаме съответни принадлежности, с цел да сме сигурни, че външната политика се управлява от държавното управление, а освен от един милиардер “, сподели тя.

Уорън, който съставлява Комитета по въоръжените сили, сподели, че Министерството на защитата на Съединени американски щати би трябвало да преразгледа договорните си връзки със SpaceX, съобщи агенция Bloomberg.

Ръководителят на същата комисия Джак Рийд, демократ от Роуд Айлънд, също изрази угриженост по отношение на този проблем и означи, че държавните управления обичайно управляват спътниците, а президентите вземат решение какво да вършат с тях. Той сподели, че има доста позитивни промени, когато SpaceX понижи цената на достъпа до космоса, в това число изстрелванията за национална сигурност.

„ Но той (Мъск – бел. ред.) не може да бъде последната дума, когато става дума за национална сигурност “, акцентира американският чиновник.

Очаква се Илон Мъск да бъде измежду ръководителите на софтуерната промишленост, които ще участват на закрита среща със сенатори в Капитолия в сряда, 13 септември.

Както знаете, самият Мъск каза, че не се счита за предател след новината за ограничение на работата на сателитния интернет Starlink за украинската войска покрай Крим.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР