Конгресът на Европейската гимнастика гласува против връщането на спортистите от

...
Конгресът на Европейската гимнастика гласува против връщането на спортистите от
Коментари Харесай

Руските спортисти остават аут

Конгресът на Европейската гимнастика гласоподава срещу връщането на спортистите от Русия и Беларус на интернационалните шампионати от 1 януари 2024 година.

" Конгресът на Европейската гимнастика гласоподава срещу разрешаването на спортисти и длъжностни лица от Русия и Беларус да се върнат на надпревари по гимнастика в Европа от 1 януари 2024 година, като по този метод не съблюдава решението на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ", се споделя в формалното изказване на европейската централа.

Руските и беларуски гимнастици са отстранени от присъединяване в интернационалните шампионати от март 2022 година поради обстановката в Украйна. През юли 2023-а Изпълнителният комитет на ФИГ разреши на спортистите от двете страни да се състезават в безпристрастен статут от 1 януари 2024-а. На 10 ноември ФИГ разгласява критерии за допускане на съветски спортисти до надпревари под нейна закрила.

Според критериите на ФИГ единствено самостоятелни спортисти ще имат право да вземат участие в интернационалните надпревари.
ТЕМА преди 2 часа 1039 преди 1 ден 876 преди 1 ден 1106
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР