Конгресът беше обявен повече от месец преди неговото провеждане, точно

...
Конгресът беше обявен повече от месец преди неговото провеждане, точно
Коментари Харесай

Гечев: Периферията не гласува за БСП заради феодали които сключват договори за стотици милиони с политически опоненти

„ Конгресът беше разгласен повече от месец преди неговото осъществяване, тъкмо с такава стратегия, която беше одобрена от Националния съвет и от Конгреса. Той завърши по този начин, както беше планувано. Скандалът първоначално се дължеше на група хора, които играят по нервите на партията и на нашите членове и симпатизанти от няколко години “, съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Румен Гечев в ефира на.

Той уточни, че измежду изключените има хора, които са сключвали контракти с кметове, с регионални шефове на партия ГЕРБ и на други политически съперници на Българска социалистическа партия и които вършат милиони против това „ да рият вътре в Българска социалистическа партия, да основават проблеми, кавги “. Един от тях, чието име е изнесено от медиите, е Кирил Добрев, уточни проф. Гечев.

„ Някои от така наречен „ вътрешна съпротива “ желаят да им вървят договорите с ГЕРБ и с ръководещите, да търгуват с името на партията, нарушавайки Устава. Те злепоставиха Българска социалистическа партия и най-висшият орган – Конгресът, ги изключи “, разяснява социалистът и добави:

„ Сключването на контракти под чадъра на политически конкурент, значи една подмолна дружба. Никой не може да ни убеди, че политическият ти конкурент ще подписва контракти с твоите регионални шефове или с твоите кметове, или с компании, които ти контролираш ".

Той уточни, че гласуването на промяна на ръководителят на партията на вчерашния Конгрес би било противоуставно и е било отхвърлено с болшинство.

„ Имаше категорично решение на Конгреса. След това да излезеш и да правиш циркове пред медиите, пред представителите на непознатите посолства преди изборите - няма партия, която не би реагирала на противоуставното, безочливо държание “, добави Гечев.

Той дефинира случилото се по време на Конгреса като „ опит за атентат против Българска социалистическа партия “ и уточни, че борбата не е била за точките на дневния ред или за програмата на Българска социалистическа партия, а е целяла да се осуети Конгреса преди изборите.

„ Да помислим какви са последствията? Каква ще е тази партия, която ще допусне 5-6 седмици преди избори да се смени нейният ръководител? Как ще се записва и кой ще води договаряния от името на такава партия, с какъв политически капацитет зад тила си? Затова споделям, че това е опит за атентат против Българска социалистическа партия “, уточни проф. Гечев.

Според социалиста изключването на тези лица от партията ще има мобилизиращ резултат на изборите и ще разреши на периферията, която е отказвала да гласоподава за Българска социалистическа партия поради феодали в огромни регионални градове, които преди време са били в управлението на партията и които подписват контракти за стотици милиони с политически съперници, в този момент да гласоподава за левицата.

„ Трябва да съжаляваме за кадровия асортимент при избора на евродепутати, още повече, когато един български евродепутат от Българска социалистическа партия се държи по сходен метод. Това е негова отговорност и той си понесе последствията “, сподели още проф. Гечев.

Той напомни и проведения от Българска социалистическа партия референдум за нуклеарната енергетика през 2013 година:

„ Българска социалистическа партия се оказа права. Тези, които бяха срещу референдума на Българска социалистическа партия, които не подкрепяха развиването на нуклеарната сила, които унищожиха „ Белене “ и ни пробутват други планове, в този момент би трябвало да дойдат и да кажат „ Българска социалистическа партия бяха прави “, сподели проф. Гечев, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР