Конфузният старт на ЦСКА в сезон 2019/2020 придоби още по-мрачни

...
Конфузният старт на ЦСКА в сезон 2019/2020 придоби още по-мрачни
Коментари Харесай

Морето глътна изгубените червени корабокрушенци

Конфузният старт на ЦСКА в сезон 2019/2020 закупи още по-мрачни измерения след загуба 1:3 от Черно море на „ Българска армия”. Така след два кръга от efbet Лига „ червените” остават с една единствена точка в случай, че стартираха с две семейства.

Отборът на Илиан Илиев изнесе същинска лекция по успеваемост на своя противник, който за следващ мач сподели извънредно тежки проблеми в защитния вал. Нуно Томаш и Стойчо Атанасов позволиха кошмарни неточности при първите два гола за противника, а Божидар Чорбаджийски и Жеферсон не съумяха да реагират както би трябвало при третото попадение.

Колективното начало беше водещо в редиците на Черно море, само че несъмнено изпъкна фигурата на Родриго Енрике да Силва. Бразилецът осъществя две попадения и даде асистенция за гола на Исмаил Иса, с цел да изведе варненци до първа победа на "Армията " от 2003 година насам.

Началото на мача беше много динамично, а ЦСКА направи опит да наложи териториален превес. Играчите на Добри Митов се оправиха със задачата, като още в първия четвърт час позволиха грешки в разиграванията, които щяха да се окажат символни за мача. „ Моряците” демонстрираха, че могат да се изнасят извънредно бързо и масирано в контраофанзива.

ЦСКА имаше в 13-ата минута първата си добра опция след кръстосан пас от Малинов. Българският национал с пас по тревата откри Али Соу в наказателното поле. Гамбиецът се пребори със Станчев и от 8 метра под сложен ъгъл насочи диагонален шут, който се оказа неакуратен. Две минути по-късно Соу отново беше в епицентъра на събитията, когато отклони с глава центриране на Тиаго Родригес от директен свободен удар. Топката полетя към другия завършек на вратарското поле, където непокрият Нуно Томаш не се придвижи в точния момент.

В 18-ата минута ЦСКА имаше невероятна опция, откакто пас на Рубен Пинто разреши на Али Соу да избяга от засадата и да получи напълно самичък против вратаря. Първото допиране провали гамбиеца, който поведе прекомерно дълго и това разреши на Иван Дюлгеров да изтича до точката на дузпата, където парира опита му за изстрел.

И таман когато „ червените” изглеждаха в цялостен надзор на събитията, пристигна първият пестник от Черно море. Топката беше подарена от домакините в центъра, а Родриго бързо я разпредели наляво в дълбочина за Иса, който спринтираше дружно с Томаш. Нападателят стигна първи до нея при границата на наказателното поле и с най-елементарния финт смъкна португалския защитник на тревата. Това му разреши да напредне по диагонала и с фалцов шут в далечния ъгъл да осъществя за 0:1.

Тази развръзка несъмнено беше потрес за играчите на домакините, които имаха потребност от десетина минути, с цел да се окопитят. В 35-ата минута Али Соу направи следващ пропуск пред вратата на Дюлгеров, като още веднъж Малинов показва отлична визия с подаването по земя сред крайния и централния защитник. Соу стигна топката съвсем до аутлинията и съумя да преодолее вратаря с диагонален шут, който обаче профуча и около вратата.

За сметка на това безусловно в идната офанзива Черно море стигна до дузпа. Халфовете на „ червените” още един път се показаха пагубно, губейки топката на метри пред наказателното поле. Тя стигна до Мартин Минчев, който залъга, че ще стреля от 20-ина метра и пусна пас в кулоар за Иса отляво в наказателното поле. От аутлинията нападателят опита да центрира, а полетелият на шпагат Стойчо Атанасов с две ръце пресече подаването. Дузпата не подлежеше на подозрение и Родриго се зае с осъществяването. Бразилецът резервира самообладание и с прецизен шут в долния ляв ъгъл повиши до 2:0.

В лагера на ЦСКА бързо осъзнаха, че имат потребност от промени в игровото държание. Така Стойчо Атанасов, който си изкара и непотребен картон в минутите след дузпата, беше сменен още преди почивката от Жанио Бикел, а в паузата Вив Соломон-Отабор получи късмет да дебютира за сметка на анонимния Греъм Кери.

В интерес на истината тези ходове доведоха до резултат. В първите 15-ина минути от второто полувреме ЦСКА имаше и игрово преимущество, и ситуациите да изравни резултата. В 55-ата минута Иван Дюлгеров блесна с две следващи спасявания, като първо отрази по превъзходен метод рисков директен свободен на Жеферсон. Отбитата топка падна прави при Евандро, който беше безусловно самичък и от всички вероятни решения стреля в изправящия се пазач.

В 58-ата пристигна и вторият невиждан пропуск на Евандро. Али Соу провокира обстановката с прекрасен пробив отдясно и пас към границата на пеналта. Рубен Пинто центрира без закъснение, а останалият напълно самичък на метър пред вратарското поле Евандро с глава стреля на сантиметри около левия дирек.

Мигове по-късно Черно море нанесе трети, още по-жесток удар. Виктор Попов сподели страхотна скорост и хладнокръвие отдясно, с цел да стигне до наказателното поле. Там той се оправи прекомерно елементарно с преследващия го Тиаго Родригес и откри пас към Иса. Чорбаджийски и Жеферсон взаимно си попречиха в опита да лишават от нападателя, а рикошетите водиха кълбото към Родриго, който от 14 метра с диагонален шут още веднъж опъна мрежата – 0:3.

Оттук нататък за „ черевните” имаше единствено веднъж и той минаваше през тотална атака. Така на терена се появи Тони Уот за сметка на Малинов, като точно шотландецът понижи резултата в 74-ата. Вив Соломон-Отабор записа асистенция на името си след пробива отдясно и центрирането, което откри Уот напълно самичък пред вратарското поле. От въздуха нападателят осъществя за 1:3.

Във финалните минути „ моряците” останаха с 10 души след втори жълт и респективно червен картон за младия Виктор Попов. Това обаче по никакъв метод не улесни задачата на ЦСКА и в последна сметка резултатът остана неизменен.

"Червените " към този момент се намират в три следващи мача без победа във всички шампионати, а идващият тест идва в четвъртък, когато в София идва хърватският Осиек за първи дуел от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

ЦСКА – ЧЕРНО МОРЕ 1:3

0:1 Исмаил Иса 23'

0:2 Родриго да Силва 37'-д.

0:3 Родриго да Силва 60'

1:3 Тони Уот 74'

ЦСКА (4-2-3-1): Витаутас Черниаускас – Стойчо Атанасов (42' - Жанио Бикел), Божидар Чорбаджийски, Нуно Томаш, Жеферсон – Рубен Пинто /к/, Кристиян Малинов (65' - Тони Уот) – Евандро да Силва, Тиаго Родригес, Греъм Кери (46' - Вив Соломон-Отабор) – Али Соу;

Старши треньор: Добромир Митов

Черно море (4-2-3-1): Иван Дюлгеров – Виктор Попов, Мирослав Енчев, Стефан Станчев /к/, Цветомир Панов – Патрик Андраде (81' - Йонуц Неагу), Васил Панайотов – Аристоте Фунду (76' - Жордао Кардосо), Родриго да Силва (88' - Димитрис Хантакиас), Мартин Минчев – Исмаил Иса;

Старши треньор: Илиан Илиев

Стадион: „ Българска армия”

Главен арбитър: Георги Кабаков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР