Конфликтите в една връзка са неизбежни, но начинът, по който

...
Конфликтите в една връзка са неизбежни, но начинът, по който
Коментари Харесай

Как по-лесно да разрешавате конфликтите с партньора?

Конфликтите в една връзка са неизбежни, само че методът, по който се отработват, е това, което дефинира качеството на взаимоотношенията в дълготраен проект. Как най-добре да разрешавате споровете със своя сътрудник?

Как най-често протича един конфликтен диалог сред сътрудници, които не споделят дейно между тях? Единият упреква половинката си за нещо, което автоматизирано кара другия сътрудник да заема отбранителна позиция и да се затваря за посланието, което е отправено към него. Разговорът може да ескалира в отправяне на взаимни обиди и като цяло – нерешаване на същинския проблем.

Какъв е по-добрият метод? Емпатия. Поставяне на мястото на другия и интензивно слушане.

Преди всичко обаче двамата сътрудници би трябвало да се научат по какъв метод да адресират проблемите между тях. Препоръчително е да се заобикалят обвинявания, а проблематичния проблем да се сервира по един спокоен, само че безапелационен в позицията метод. След това идва емпатията или способността на единия сътрудник (към който е отправена „ рецензията “) да може да огледа казуса през очите на половинката си.

Важно е да умеете да подхождате по този метод, тъй като по този метод доста по-лесно ще можете да разбирате какво в действителност тормози вашия обичан човек.

 Добави изложение

Проявата на емпатия не значи постоянно, че би трябвало да се съгласите с колегата си – тя просто ви оказва помощ да го разберете по-добре и да не влизате незабавно в отбранителна/нападателна позиция.

Тази промяна в разрешаването на спорове може да наподобява дребна, само че в действителност доста двойки изпитват усложнение да я приложат на процедура. Особено мъчно е, когато приказваме за дългогодишни връзки, в които остарелият и вреден метод на връзка се е трансформирал в одобрен модел на държание.

Дори при разлики във възгледите, сътрудниците не би трябвало да не помнят, че двамата в действителност са екип, а не двама противници – всеки, от който се пробва да победи другия. Много постоянно егото на човек държи да бъде право непременно – даже цената да бъде пострадване на колегата и съсипване на връзката.

 Добави изложение

Да бъдете увлечени в това да обяснявате за какво вашата позиция е вярна, а тази на половинката ви неверна, е една от най-нездравословните информационни динамичности, в които може да попаднете като двойка.

И не на последно място – и двамата сътрудници би трябвало да са склонни да употребяват емпатия при разрешаването на спорове. За страдание даже и най-хубавите планове на единия човек не са задоволителни, в случай че.

Прочетете още:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР