Конфликтът между Русия и Украйна няма да ескалира във война,

...
Конфликтът между Русия и Украйна няма да ескалира във война,
Коментари Харесай

Напрежението между Русия и Украйна няма да доведе до война, смята експерт

Конфликтът сред Русия и Украйна няма да ескалира във война, само че напрежението няма да си отиде. Това съобщи преподавателят в Университета на Северна Каролина Димитър Бечев пред bTV.
„ Русия желае да покаже, че тя е в положение да диктува изискванията в Азовско море и Украйна по никакъв метод не е равностойна мощ. Украинският президент Порошенко се пробва да извлече спора за вътрешнополитически дивиденти. Въвеждането на военно състояние е премислено решение”, сподели Бечев.
Според специалиста, решението на Петро Порошенко е обвързвано с идните през март 2019г. избори в Украйна. Бечев добави, че рейтингът на президента е невисок.
„ В историята на руско-украинският спор имаше два момента – единият през август 2014 година, а другият февруари 2015 година, когато Русия нахлу непосредствено в Източна Украйна и тогава не беше оповестено военно състояние, в случай, че имаше жертви и съществени провали над украинската армия”, добави Бечев.
Новата му книга „ Русия се завръща на Балканите” визира най-вече Източните Балкани, а България не попада в полезрението на споровете, тъй като е членка на НАТО И Европейски Съюз. По думите на Бечев Русия се завръща през днешния ден като главен конкурент на Запада, доста по-силна и склонна да търси пролуките и слабите места на западните страни.
„ Русия в никакъв случай не си е тръгвала, още от идването на Путин на власт и повишаването на съветската енергийна мощност, тя възвърне позициите си. След анексията на Крим и украинския спор, Русия и Запада се трансфораха в съперници. По този метод Русия се завърна като по-агресивна мощ, която е подготвена да играе твърдо в този район.”, съобщи Бечев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР