Конфликтът между Палестина и Израел затихна, след като се договориха

...
Конфликтът между Палестина и Израел затихна, след като се договориха
Коментари Харесай

Израел или Палестина? Ето кои световни звезди заеха страна в конфликта

Конфликтът сред Палестина и Израел затихна, откакто се договориха за помирение. За страдание стотици цивилни станаха жертви на бомбардировките от двете страни на спора. Именно това провокира лавина от митинги в целия свят с искане за мир.

Във въпросните митинги, както и с онлайн послания, позиция изявиха и доста известни персони. Някои от тях призохаваха просто за мир, а други - заеха страна в спора. Ето и някои от тях:

Виж още: Криси Тейгън е в окото на страшна стихия! Валят тежки обвинявания против хубавицата

Гал Гадот

Актрисата и модел е служила в израелската войска, както всички жители на Израел. В профилите си в обществените мрежи тя написа, че Израел е във война, а народът на страна заслужава да живее свободно и несъмнено. " Нашите съседи заслужават същото ". Тя изрази и терзание за своите близки и родственици в Израел.

Риана

Певицата не заема страна в спора, а просто се застъпи за човечността и мира. " Сърцето ми се къса поради насилието, което виждам, че се случва Между Израел и Палестина. Невинни жители на двете държани се грият от бомбите в убежища ", написа тя.

Виж още: Едни от най-скъпите звездни разводи в света 

Бела Хадид

Бащата на модела е палестинец. Това изяснява и позицията на Бела в спора. В обществените мрежи тя разгласява известие, с което показва поддръжката си за Палестина в спора, като въпросната обява небрежно събра над 1 млн. лайкове. " Бъдещите генерации ще погледнат обратно чудейки се по какъв начин сме разрешили палестинците да страдат толкоз доста време. Това е човешка покруса, протичаща се пред очите ни ", написа тя и упреква политиците за посивното им държание в спора. 

Не е изненада, че и сестрата на Бела, Джиджи Хадид също разгласява известие в поддръжка на Палестина. 

Виж още: Нина Добрев се обърна към най-специалната и обичана... към майка си! Думите ѝ ще ви просълзят 

Малала Юсуфзай

Пакистанската общественичка и носителка на Нобелова премия за мир също поддържа Палестина в спора. " Палестинските деца би трябвало да седят в класната стая, не в бункерите. Световните водачи би трябвало да работят мигновено и да защитят човешките права на палестинците ", написа тя. 

Зайн Малик 

Артистът показа в профила си в Instagram отчет на УНИЦЕф, в който се приказва за палестинските деца, които са убити в спора.

Сюзън Сарандън

Актрисата също се застъпи за Палестина, публикувайки нееднократно по тематиката. По думите ѝ става въпрос за етническо пречистване, колониалилизъм, военна окупация и кражба на територия.

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР