Конфликт на интереси при назначаването на директора на Общинското предприятие

...
Конфликт на интереси при назначаването на директора на Общинското предприятие
Коментари Харесай

Кметът на Каварна от ВМРО ще плаща солена глоба за конфликт на интереси

Конфликт на ползи при назначението на шефа на Общинското дружество " Чиракман " в община Каварна е разкрила Комисията за противопоставяния на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) след получен сигнал в края на предходната година.

Решението е против кмета на общината Елена Балтаджиева, която е в роднински връзки с лицето, спечелило състезанието, извършен в три стадия. За откритите нарушавания Елена Балтаджиева би трябвало да заплати санкция в размер на над 10 000 лева

В сигнала, изпратен до КПКОНПИ, се твърди, че въз основа на докладна бележка от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева Общинският съвет е приел Решение за осъществяване на конкурс за шеф на Общинското дружество " Чиракман ", а след това е подписан и контракт за назначението като подобен на Мирослав Игнатов, който е брачен партньор на родственик на кмета Балтаджиева.

Проведената инспекция е открила спор на ползи, за което е наложена и парична санкция в размер на над 10 000 лв., която следва да се преведе по банкова сметка на КПКОНПИ. Препис на решението е изпратено и до Окръжната прокуратура в Добрич и предстои на оборване в 14-дневен период пред Административния съд.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР