Конфискувани са и технически средства, с които е извършвано администрирането

...
Конфискувани са и технически средства, с които е извършвано администрирането
Коментари Харесай

ГДБОП иззе над 10 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки във Варна

Конфискувани са и механически средства, с които е осъществявано администрирането на интернет уеб сайтове

Специализираната интервенция по противопоставяне на закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност, свързани с нелегално разпространяване на артикули, носещи предпазени търговски марки, е осъществена на територията на Варна. Действията са осъществени от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ в Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и на бранш БОП – Варна, под управлението на Варненската районна прокуратура.

По време на спецоперацията са тествани два търговски обекта и хранилища към тях, както и три жилищни обекта, откъдето са конфискувани над 10 000 продукта - дамски и мъжки облекла, чанти и други аксесоари, всички носещи непокътнати търговски марки. Конфискувани са и механически средства, с които е осъществявано администрирането на интернет уеб сайтове и страници в обществени мрежи, посредством които била реализирана комерсиалната активност.

В хода на следствието е открито, че продажбата на стоките, носещи непокътнати търговски марки, е осъществявана без нужното по закон единодушие на носителите на правата върху съответните марки - закононарушение според член 172 б от Наказателен кодекс. Работата по документирането на цялостната незаконна активност продължава.

Поредната интервенция на Министерство на вътрешните работи в отбрана правата върху интелектуалната благосъстоятелност е част от подхванатите дейни мероприятия по проекта за деяние против този тип незаконни похищения, реализиран в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (ЕМРАСТ), по която ГДБОП е началник на европейската група, работеща по линия на противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР