Конференция за икономическото възстановяване на Украйна от руската военна инвазия

...
Конференция за икономическото възстановяване на Украйна от руската военна инвазия
Коментари Харесай

Япония се ангажира с финансова помощ за Украйна в размер на над 10 милиарда долара

Конференция за икономическото възобновяване на Украйна от съветската военна инвазия се организира в Япония с присъединяване на премиера на азиатската страна Фумио Кишида и на украинския министър-председател Денис Шмигал, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12720
" Япония е подкрепяла и продължава да поддържа Украйна ", съобщи Кишида в тирада пред форума.

Премиерът на Япония разгласи, че с Украйна договарят за подписване на двустранно капиталово съглашение, без да показва повече детайлности. Двете страни към този момент са постигнали договореност за отбягване на двойното данъчно облагане, написа Българска телеграфна агенция.

Япония е поела ангажимент да даде на Украйна финансова помощ в размер на над 10 милиарда $. Токио не може да даде оръжие и муниции на Киев, защото законодателството на азиатската страна не позволява износа им, показва Ройтерс.

По време на конференцията в Токио към 50 японски компании са подписали съглашения за съдействие с украински компании в бранша на селското стопанство, енергетиката и построяването и поддръжката на инфраструктурни обекти.

Форумът в Киев се организира съвсем съответствува с втората годишнина от началото на съветската пълномащабна инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари 2022 г. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР