Конференция за бъдещето на градската мобилност ще се проведе на

...
Конференция за бъдещето на градската мобилност ще се проведе на
Коментари Харесай

Конференция за електрическа мобилност организира Петър Корумбашев в София


Конференция за бъдещето на градската подвижност ще се организира на 2 март (петък) от 9.00 часа в Sofia Event Center. Събитието е проведено от Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, Българската асоциация „ Електрически транспортни средства “ и Икономедиа в партньорство със Столична община.

Сред лекторите в другите дискусионни панели са Ален ван Хевър от Генерална дирекция „ Мобилност и превоз “ в Европейската комисия, Анхел Лопез Родригес, шеф на програмата за електрически транспортни средства, Барселона, Каролин Айхолзер от Upstream Mobility – компания с основно значение за развиването на електрическата подвижност във Виена, Дан Главан, действен шеф на Uber Romania, Никола Мелкиоти шеф “Връзки с европейски обществени институции и регулации”, ENEL, мениджъри на водещи компании в областта на автомобилната, IT и други промишлености.

Конференцията ще бъде открита от Петър Курумбашев, член на Европейския парламент от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите, Еспен Хайге, президент на Европейската асоциация за акумулатори, хибриди и електрически автомобили с горивни кафези (AVERE) и госпожа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. Участие ще вземе и господин Eвгени Крусев. заместник-кмет по направление „ Транспорт и транспортни комуникации”.

Конференцията е разграничена на три дискусионни панела: „ Политики, които ще подтикват развиването на електрическата подвижност. Добри практики от европейски градове “, „ Инфраструктура и нововъведения “, „ Бъдещето на подвижността “. Част от тематиките са и по какъв начин наподобява бъдещето на градската подвижност, цифрови промени в превоза и софтуерни нововъведения, услуги, основани на електрически/автономни транспортни средства, по какъв начин MaaS (Мобилността като услуга), основана на е-мобилността, ще промени градовете, каква стопанска система стои зад новата градска подвижност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР