Конференция на тема Ролята на Върховните одитни институции за засилване

...
Конференция на тема Ролята на Върховните одитни институции за засилване
Коментари Харесай

Представители на 27 европейски сметни палати обсъждат ролята на Върховните одитни институции


Конференция на тематика „ Ролята на Върховните одитни институции за усилване на отчетността, прозрачността и интегритета в обществения бранш ”ще се организира на 15 май в Националния замък на културата в София.

Конференцията се провежда от Сметната палата на Република България в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз.

В конференцията ще вземат присъединяване президенти и представители на Върховните одитни институции от 26 европейски страни, измежду които 19 страни членки на Европейски Съюз, и Европейската счете палата. Сред тях са ръководителят на Европейската счете палата Клаус-Хайнер Лене, българският представител на Европейската счете палата Илиана Иванова, президенти на Върховните одитни институции на страни членки на Европейски Съюз, президенти на Върховните одитни институции на страни кандидатки за участие и евентуални кандидатки за участие.

Форумът ще бъде открит от Цветан Цветков, ръководител на българската Сметната палата. Приветствия ще поднесат Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз 2018, и Менда Стоянова – ръководител на Комисията по бюджет и финанси към 44-то Народно заседание. Основно изявление ще направи Клаус-Хайнер Лене, ръководител на Европейската счете палата.

Конференцията ще протече в четири панела. Първият панел ще бъде отдаден на институционалната самостоятелност като основен фактор за успеваемостта на ВОИ.

Вторият панел ще сложи акцент върху осъществяването на одити, които прибавят стойност.

Третият панел ще бъде отдаден на модернизацията на административния потенциал на Върховните одитни институции.

По време на четвъртия панел ще бъде разисквана връзката със заинтригуваните страни и повишението на доверието на жителите.

Ще се състои и спорен конгрес по какъв начин Върховната одитна институция да бъде образец за положително ръководство за другите бюджетни организации. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР