Конференция на тема Енергийна и градска киберсигурност, България 2019“ събра

...
Конференция на тема Енергийна и градска киберсигурност, България 2019“ събра
Коментари Харесай

Експерти обсъждат енергийната киберсигурност на страната

Конференция на тематика „ Енергийна и градска киберсигурност, България 2019 “ събра на едно място редица български и интернационалните специалисти в тази област. Домакин на събитието бе Военна академия „ Г. С. Раковски “, а форумът бе отрит от енергийния министър Теменужка Петкова. Пред участниците тя означи, че енергийният бранш гледа доста съществено на въпроса с осведомителната сигурност, а ръководеното от нея ведомство подхваща редица ограничения политики, ориентирани към координацията на всички енергийни сдружения в тази посока.

„ Провеждат се и специфични образования на чиновниците в енергийния бранш “, увери Петкова.

Тя напомни и за значимата роля на европейската взаимност, която дава опция на българските сдружения да аплайват по избрани стратегии. За образец Теменужка Петкова уточни програмата „ Цифрова Европа “, която ще започва през 2021 година и планува голям финансов запас, предопределен за развиването на киберсигурността.

Поздрав към участниците на форума насочи и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която обърна внимание, че точно гарантиране на данните и услугите, предоставени по електронен път, е най-голямото предизвикателство пред така наречен „ умни “ градове.

В особено видео послание от Брюксел поддръжката си изрази българският еврокомисар Мария Габриел. -->

онференцията е част от европейския месец на киберсигурността в България и се провежда от Платформата за обучение и нововъведения в енергийната киберсигурност. В другите работни панели специалистите ще обсъдят провокациите на дигитален преход, които стоят пред българската енергетика и градовете в страната, както и опциите за киберустойчивост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР