Конфедерацията на независимите синдикати в България и Конфедерация на труда

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България и Конфедерация на труда
Коментари Харесай

Синдикатите със свои предложения за спящите акции

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Конфедерация на труда " Подкрепа " се оповестиха срещу препоръчаната от Министерство на финансите Концепция за персоналните сметки на физически и юридически лица.

Според тях е налице заплаха огромна част от работещите българи да изгубят правото си на благосъстоятелност върху своите акции, което опонира както на Конституцията, по този начин и на Договора за действие на Европейски Съюз.

КНСБ и КТ " Подкрепа " насочиха своите рецензии към " спящите акции ". Те обръщат внимание, че източниците за финансиране на " Сребърния фонд " не би трябвало да бъдат за сметка на българските жители.

Синдикатите са безапелационни, че е незаслужено страната да лишава от притежателите на акциите нещо, което им е дала на законово съображение преди време.

Те акцентират, че е планувана такса към Централния депозитар за притежателите на акциите, каквато те не са заплащали досега.

Според тях планът не отстранява административни спънки, а даже натоварва още повече акционерите.

По думите им в законодателството липсва разбиране " спяща " акция, каквото попада в плана на Министерство на финансите.

КНСБ и КТ " Подкрепа " се афишират твърдо срещу акции на служащите да бъдат включвани във фонд без пазарна оценка, защото по думите им е незаслужено всички да получат идентични дялове от фонда, а да вършат разнообразни вноски в него.

В тази връзка те оправиха няколко оферти, в които упорстват за смяна на плана.

Синдикатите желаят той да отразява потребностите на хората, да се понижат високите такси и разноските, които отблъскват акционерите, да се вкара услуга за дистанционно управление на акциите от страна на притежателите и да се обърне внимание на опростяване на процедурата за заместничество на акции.

Припомняме, че по-рано през днешния ден омбудсмана Мая Манолова също съобщи несъгласието си с Концепцията за персоналните сметки на физически и юридически лица.

В петък, 25 януари, работодателите желаеха анулация на мнението, което планува да " приватизира " непотърсените акции от всеобщата приватизация. Те предложиха и да се плануват ограничения и благоприятни условия за дистанционно управление на тези дребни пакети акции. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР