Конфедерацията на независимите синдикати в България даде начало днес на

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България даде начало днес на
Коментари Харесай

Синдикатите на протест пред парламента, докато депутатите разискват Бюджет 2023

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България даде начало през днешния ден на поредност от протестни акции под надпис: " За обективни приходи в бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ". Първият митинг стартира рано тази заран пред постройката на Народното събрание, преди началото на работния ден на депутатите, които през днешния ден би трябвало да прегледат на първо четене Бюджет 2023. Синдикатите упорстват за по-високи трудови хонорари от 20% за работещите в публичния бранш, по-ясни политики във връзка с приходите и за отплата на инфлацията при работните заплати. 

С протестиращите към този момент са разговаряли две парламентарни групи - Българска социалистическа партия и „ Възраждане ”. Първоначално протестиращите не бяха позволени до региона и заплашиха да блокират улицата, предава Нова телевизия. 

" Настояваме за преразглеждане на бюджета  в частта му за разноските за работни заплати. Колегите желаят нарастване на работните заплати, които не покриват инфлацията, която през 2021 година е в размер на 30% ", разяснява Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР