Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев заяви, че тимът на

...
Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев заяви, че тимът на
Коментари Харесай

Динчев: Ако Левски искат, може да изиграем дербито и утре

Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев съобщи, че отборът на " алените " е изцяло подготвен за идния мач с Йънг Бойс от груповата фаза на Лига Европа. Той добави, че момчетата на Бруно Акрапович се намират в отлична физическа форма и към този момент са привикнали със сгъстения цикъл от срещи. Двубоят с Йънг Бойс е в четвъртък от 19:55 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

Динчев получи премията за " Отбор на месеца " за октомври от името на ЦСКА, като добави, че " алените " са желали отсроченият мач с ''Левски'' да се изиграе, като футболистите имат подготвеност да го създадат още на следващия ден.

" Благодаря за премията от името на ЦСКА. Тя е изцяло заслужена. Зад достиженията се крие думата " тим ". В началото всяка треньорска промяна оказва позитивен резултат, защото играчите желаят да се потвърдят пред новия ментор. Мисля, че Акрапович може да задържи мотивацията на футболистите и тяхното равнище за по-дълго време. Дисциплината би трябвало да я изисква всеки един треньор. При Акрапович е допълнително и това е доста значимо за отбора, с цел да можем да реализираме положителни резултати. Нашият тим е най-добре квалифициран в цяла България. Това се видя и в Европа. Ние сме на доста положително равнище. Ако можем да се подобрим ще го създадем, само че никога не считам, че би трябвало да променяме нещо'', стартира Кирил Динчев.

" Не бих споделил, че има коренна смяна. В последните 4-5 години ЦСКА демонстрира доста положително лице във физическо отношение. Не мисля, че отменянето на мача с ''Левски'' ще повлияе по някакъв метод. Ние сме привикнали да играем в сбит цикъл. Искахме да изиграем мача с ''Левски''. Този сбит цикъл подхожда на футболистите ", безапелационен бе спецът по физическа подготовка.

" За нас е без значение по кое време ще се играе мачът с Левски. Ако те желаят може и още на следващия ден да го създадем. Ние сме много месеци в сбит цикъл и не мисля, че в случай че играехме с ''Левски'', преди Йънг Бойс, щеше да се отрази отрицателно ", изясни той.

" Малко нетипично бе да играем на изкуствения терен на Йънг Бойс. Трябваше ни време да се пригодим, защото имахме единствено една подготовка. Срещнахме се с Алън Пардю, той поздрави щаба. Пардю е огромно име и се надявам да способства за положителното показване на ЦСКА. Както за нас е необичайно да играем на изкуствена трева против Йънг Бойс, по този начин и за тях ще е необичайно да играят на естествено покритие'', разясни Динчев.

" Пандемията от ковид скапе подготовката на тимовете по целия свят. Затова и има токова доста контузени. Надявам се в този момент да не стопира шампионата, само че в случай че се реши, че това е по-добре за здравето на хората, ще се съобразим, добави той.

" Някои играчи прекарват вируса по-добре, други по-лошо. Има футболисти, които имат дихателни проблеми по-късно, което за нас е неприятно. Всяко прекъсване на подготвителния режим не е добре за нас. Играчите тъкмо навлязоха в темп, и в случай че ги изкараме още веднъж няма да бъде прелестно. Имаме мачове през 3 дни, това е обвързвано и с пътувания. По този метод ние губим по 3-4 дни в седмицата за подготовка. Адмирации за играчите, че се оправят с това натоварване ", сподели още кондиционният експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР