Кон беше откраднат от конюшнята Darhorse в село Крабчице, близо

...
Кон беше откраднат от конюшнята Darhorse в село Крабчице, близо
Коментари Харесай

Откраднаха жребец на Кадиров на стойност над 30 000 лв. ВИДЕО

Кон беше откраднат от конюшнята Darhorse в село Крабчице, покрай Руднице над Лабем, принадлежаща, съгласно някои източници, на чеченския водач Рамзан Кадиров. 

Говорител на полицията счита, че незнаен причинител е откраднал породист британски жребец от конюшня в Крабчице, като е свалил закопчаваща верига с карабинер от плъзгаща се врата в конна къща, оповестява чешкият сайт jezdci.cz. 16-годишният жребец има звездовидно бяло леке ​​с неправилна форма на челото, бяла е и частта на десния заден крайник под бедрото. Цената на животното се прави оценка на съвсем 400 хиляди чешки крони (над 33 000 лева.).

„ Вероятно кражбата на коня е осъществена в нощта на 3 против 4 март 2023 година Крадецът е свалил веригата с карабинер от плъзгащата се врата и е отнесъл разплодния жребец “, сподели още представителят на полицията Павел Кофров.


Зазу е част от парцел, който беше глобен от Европейски Съюз преди 9 години Снимка: Darhorse

Жребецът на име Зазу, дружно с други коне, е част от имуществото, замразено от Чешката република като част от интернационалните наказания против чеченския водач Рамзан Кадиров.

Роден в немската конюшня Fährhof, чистокръвният жребец се е състезавал в осем страни на два разнообразни континента. Кадиров го купи напролет на 2012 година от немската конюшня WH Sport International за да стигне до най-богатото конно съревнование в света по това време - Световната купа в Дубай, където Зазу приключи пети.

Общо жребецът взе участие в 36 надпревари, завоюва девет пъти и завоюва повече от 1,2 милиона евро.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР