Комуникацията е ключът към пълноценното общуване. Без нея нито една

...
Комуникацията е ключът към пълноценното общуване. Без нея нито една
Коментари Харесай

5 метода, чрез които да сложите бърз край на конфликта

Комуникацията е ключът към пълноценното другарство. Без нея нито една връзка не би могла да процъфти. Ако нещо в връзката куца, връзките стартират да губят дълбочината си. Неразбирателството води до спорове, а при неприятна връзка споровете не могат да се разрешат. Проблемите се задълбочават, а това води до прочувствено отдалечаване. А това в един миг води и до завършек на взаимоотношенията.
Някои разногласия са неизбежни, други са напряко нужни. Необходимостта от разногласия е основна, тъй като в тях се открива истината, избистрят се гледните точки, търси се компромис, среща се консенсус. Разногласията са неизбежни, само че споровете могат да бъдат пуснати през цедилка, написа в. Струма.

Не е нужно всеки спор да се трансформира в спор. Ако съумеете да пресявате нужните от ненужните разногласия, ще стигате до по-малко спорове. А когато въпреки всичко се стигне до конфликт, има някои сполучливи способи, по които да спрете спора за броени минути.
Ето 5 метода да преустановите спор, да успокоите себе си и колегата си.

1. Дишайте надълбоко.

За да се успокоите преди да кажете нещо, за което ще съжалявате, дишайте надълбоко. Тази техника оказва помощ, с цел да се предпазите от непотребни изявления, които могат да наранят и да влошат връзките във връзката. Пък и от време на време тишината е по-оглушителна от високите децибели.

2. Смислено опрощение.

Ако разногласията са в резултат на разлики в мненията, не бързайте да се нападате. Добре поднесеното опрощение и проявата на схващане на непознатата позиция е добър метод за преустановяване на непотребни спорове.

3. Ограничете драмата.

Ако превръщате всеки спор в трагична сцена от филм, това няма да докара до нищо градивно. Решаването на споровете без непотребна драма носи доста повече задоволство за връзката.

4. Изяснете защо спорите – факт или просто мнение.

Не забравяйте, че всеки живее в своя свят и в него той е прав за всичко. Въпреки това обаче е значимо да превъзмогнете егото си, да спрете за миг и да помислите – защо в действителност спорите. За действителен проблем или конфликтна обстановка, или просто поради разликите в мненията ви.

5. Задавайте ясни въпроси.

Недомлъвките в никакъв случай не са добър метод за решение на разногласия. Ако поддържате връзка с неразбираеми послания и въпроси, споровете сред вас ще се задълбочават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР