Компютрите са неизменна част от нашето ежедневние – не само

...
Компютрите са неизменна част от нашето ежедневние – не само
Коментари Харесай

Компютърна и сървърна поддръжка за корпоративни клиенти и фирми от ЕМДИ ЗЕРО

Компютрите са неизменима част от нашето ежедневние – освен в длъжностен, само че и в персонален проект. За страдание, като всяка техника, и те стават „ жертва ” на повреди и се изисква тяхната поддръжка и сервизно обслужване. Сервизната поддръжка в най-общ смисъл е цялостното обслужване на вашия компютър, което би могло да включва ремонт, корекция на хардуер или периферно устройство, диагностика, преинсталиране, ъпгрейди и ъпдейти и всичко належащо за оптималната работа на вашия настолен компютър или преносим компютър. Освен на хардуерно равнище, би трябвало да се обърне внимание и на софтуерното такова, което може да се изрази в инсталиране и поддръжка на програмни артикули, антивирусни стратегии и други
От друга страна е значимо да се обърне внимание на сървърите и тяхната поддръжка и смисъла им за бизнеса с напредването на технологиите.
Сървърите са мозъкът и основата на ИТ инфраструктурата на вашия бизнес, само че в случай че нямате ИТ опит, може да се чудите какво тъкмо е сървърът и за какво е толкоз значим. Нека си отговорим  на няколко съществени въпроса за сървърите, в това число по какъв начин да си купите верния сървър и да го поддържате здрав.
Ако управлявате дребен или междинен бизнес и работите с ИТ снабдители на услуги, евентуално ще чуете думата „ сървър “ да се „ подмята ” постоянно към вас. И сигурно сте наясно, че те не са евтини, без значение дали сте закупили лични сървъри, платили ли сте за сървъри или и двете.
За да отбраните инвестицията си - и с цел да избегнете ненужни поправки - не е нужно да ставате специалист по сървърите. Но познаванет основите на сървърите за дребен и междинен бизнес ще ви помогне да вземете положителни решения.
Супер главно определение за сървър
„ Сървърът “ обслужва данни на „ клиента “, който ги изисква. Сървърите могат да бъдат свързани към мрежата на вашия бизнес или да бъдат свързани безжично. Нещо объркващо за термина „ сървър ” - Може да значи както хардуер, по този начин и програмен продукт. Сървърът е стратегия – това е тип програмен продукт. Но и компютърното устройство, на което работи сървърната стратегия също се назовава сървър. Така че, в резюме, машина, наречена сървър в действителност може да поддръжа доста разнообразни сървърни стратегии.
Например: Как може сървърът да ви изпрати уеб страница
Да предположим, че сте употребявали уеб браузъра Chrome, с цел да потърсите в Гугъл тематиката „ Какво прави сървърът? “
Вашето „ потребителско устройство “ - компютър, смарт телефон, таблет и други - поисква тази страница. Заявката на Chrome се обработва от уеб сървър, който връща тази страница назад на Chrome, който демонстрира страницата за вас в този момент. Това е мощно опростено изложение на процеса, несъмнено. Много типове сървъри може да са изиграли роля при обработката на вашата поръчка и изпращането на тази страница.
Други сървъри, които най-вероятно употребявате всеки ден Имейл акаунтът ви се съхранява на сървър, който изпраща вашите имейли и ги получава от други сметки. Файловият сървър обезпечава централно вместилище за файлове с данни, тъй че клиентите в мрежата да имат достъп до тях. Аудио / видео сървър ви разрешава да излъчвате мултимедийно наличие. Сървърите за колективен програмен продукт разрешават на групи от разнообразни места да си сътрудничат по наличие, да пишат и да взаимодействат по различен метод. Microsoft SharePoint и G Suite на Гугъл се задействат от сървъри за колективен програмен продукт. Какво вършат сървърите за дребния и междинния бизнес? Основните аргументи, заради които дребния и междинния бизнес употребява сървъри са:
Домайн за имейл клиент Съхраняване на файлове Осигуряване на отдалечен достъп до мрежата на компанията, като да вземем за пример посредством VPN. Контролирате кои консуматори имат позволение за достъп до избрани запаси в ИТ средата на вашата компания Хостване на фирмен уеб страница Провеждане на електронна търговия Използване на основен бизнес програмен продукт, като ръководство на взаимоотношенията с клиенти, счетоводство и HR, тъй че чиновниците да не се постанова да съхраняват целия този тежък програмен продукт на своите компютри. Архивиране на данни В по-голямата си част всички тези сървъри работят във фонов режим, позволявайки общоприетите принадлежности и приложения, които употребявате всекидневно.
Сигурност: Общата нишка в сървърните благоприятни условия Общото сред горе изброените бизнес функционалности е сигурността. Ако всичко работи през мрежови сървъри като централен хъб, е по-лесно да отбраните тази среда с, пароли или други средства за отбрана.
Сървърите са в основите на Вашия бизнес. Благодарение на инсталирането им, Вие имате централизирано ръководство на всички компютри в мрежата. Това Ви разрешава бързо и дейно водене на база данни и работа с документи, разменяне и шерване на информация сред работните станции. Най-голямото им предмиство е свободата на достъп, който е вероятен даже отдалечено. Вашите сървъри са от извънредно значимо значение за целия Ви бизнес и триумфа му.
И защото схващат тяхната значимост, предлага първокачествен мониторинг, ръководство и поддръжка. Могат да ви обезпечат поддръжка, която не би засегнала или прекъснала Вашия работен развой. Услуги, включени при поддръжката на сървъри, са всекидневен мониторинг, основаване на архиви с информация за своевременното й запазване, пречистване на нежелана поща, антивирусни отбрани и всичко останало, което би подкрепило оптимизацията на Вашия сървър.
Фирмата също по този начин предлага 24/7 профилирана висококачествена компютърна поддръжка за физически и юридически лица.
Качествената и навременна компютърна поддръжка подсигурява дълъг живот на вашия компютър и неговата безпроблема работа, които от своя страна Ви обезпечават спокойствието при ежедневната Ви работа.
Като дълготраен експерт в тази активност, компанията има за цел да обезпечи на клиентите си професионализъм, надеждност и експедитивност. И защото не желаете да се ограничавате единствено до висококачествена поддръжка на място, ЕМДИ ЗЕРО Ви дава обезпечена помощ и професионална реакция във допустимо най-кратки периоди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР