Компютрите с Windows 11 ще могат да се възползват от

...
Компютрите с Windows 11 ще могат да се възползват от
Коментари Харесай

Windows 11 ще поддържа USB4 2.0 със скорост до 80 Gbps


Компютрите с Windows 11 ще могат да се възползват от ултра-бърз USB
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребителите на компютри с Windows 11 скоро ще могат да се възползват изцяло от свръхбързите USB устройства. Microsoft стартира да тества поддръжката на стандарта USB4 2.0 в своята настояща операционна система, което дава обещание скорост на трансфер на данни до 80 Gbps, или два пъти повече от опциите на USB4.

Поддръжката на USB4 2.0 към този момент е внедрена в бета версията на Windows 11 с номер 23615, която стана налична за членовете на програмата Windows Insider в канала Dev. На този стадий в тестването вземат участие строго стеснен брой консуматори, тъй че новата функционалност към момента не е налична за всички членове на програмата.

Ограничението се дължи на първо място на обстоятелството, че за работа с USB4 2.0 е нужен компютър с един от най-модерните процесори на Intel, да вземем за пример мобилния Core HX от 14-то потомство. Тези процесори бяха публично показани на CES 2024, тъй че доста малко консуматори сега имат достъп до компютри на тяхна база.
още по темата
„ Това е първата огромна актуализация на стандарта USB4, която покачва продуктивността от 40 Gbps на 80 Gbps. Стандартът ще поддържа последващо потомство високопроизводителни монитори, предпазване и съгласуваност ”, разясняват от Microsoft.

USB4 2.0 е изцяло назад съчетаем с периферни устройства за предходни генерации USB и Thunderbolt и поддържа всички други функционалности на USB Type-C, допълват от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР