Компромис за таван на цените на газа от Русия в

...
Компромис за таван на цените на газа от Русия в
Коментари Харесай

В Брюксел не очакват компромис за таван на цените на руския газ

Компромис за таван на цените на газа от Русия в Европейски Съюз надали ще бъде реализиран, оповестиха източници от Съвета на Европейски Съюз.

Те обаче чакат да бъде реализирано единодушие по желанието на Европейската комисия да предложи икономии на ток в пиковите часове.

Всичко това ще се дискутира през днешния ден в Брюксел, на изключителния Съвет „ Енергетика “. Ресорните министри от страните членки ще се опитат да намерят решение на задаващите се съществени проблеми с високите цени на силата.

Предложението за таван на цените на газа от Русия бе оповестено преди два дни от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя не загатна съответни числа, а единствено се стимулира с това, че съветският президент Владимир Путин смекчава резултата ог европейските наказания посредством износа на изкопаеми горива.

Според източниците от Съвета множеството страни от Европейски Съюз срещу такава мярка, защото не са наясно какво ще бъде нейното отражение върху стопанските системи им. Според Ройтерс тя е допустима за Балтика и страните членки, които не са подвластни от вноса на съветско „ синьо гориво “.
Одобряват завършек на облекчените визи за Русия
Интересен факт е, че министрите на енергетиката ще одобрят решението за анулация на облекчения визов режим с Русия на общоприета официална процедура. Мярката бе препоръчана от Комисията преди три дни.

Участниците в Съвет „ Енергетика “ просто ще сложат подписите си, откакто са получили зелена светлина от министрите на вътрешните работи в своите страни, обясниха за Клуб Z от чешкото председателство на Европейски Съюз. А при започване на идната седмица решението за анулация на съществуващия омекотен режим би трябвало да влезе в действие след публикуването му в „ Официален вестник на Европейски Съюз “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР