Комплексният онкологичен център в Пловдив обмисля реализацията на поредица от

...
Комплексният онкологичен център в Пловдив обмисля реализацията на поредица от
Коментари Харесай

Започват срещи за единно поведение и прецизна диагностика на онкозаболяванията

Комплексният онкологичен център в Пловдив обмисля реализацията на поредност от срещи с водещи техни експерти с лекари от други лечебни заведения в района за прецизна диагностика и вярна терапия на онкозаболяванията. Идеята е на доктор Антоанета Томова, шеф на Първо поделение по химиотерапия в Онкоцентъра.

Ще се акцентира доста на хистологичната диагностика, вярното установяване на стадиите на заболяването, а оттова и най-хубавото лекуване за съответния пациент. Когато болният е тъкмо стадиран, клиницистите ще могат да създадат най-правилния самостоятелен проект, ще се избегнат непотребни разноски за лекувания с химиотерапия. По този метод се насочваме към съвременно, персонализирано лекуване, без непотребни лечения и оскъпявания, разяснява доктор Томова.

Тя изясни още, че мултидисциплинарният екип от експерти нерядко се натъква на дефецит от данни, ненапълно и неопределено стадиране, което пречи да бъде оптимално потребен за по-нататъшните насоки за лекуване. Тъй като това единно държание не е решено на национално равнище, взехме решение ние да се заемем на локално - с партньорските лечебни заведения, и да проведем срещи, в които да разбираем последните условия, новостите на международно равнище и модерния стандарт на лекуване.

Специалистите от КОЦ стартират с групата на онкоурологичните болести - рак на простата, на пикочен мухур, тестиси, ще продължат с рак на гърдата и всички останалите диагнози.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР