Комплексният онкологичен център в Бургас закупи със средства от дарение

...
Комплексният онкологичен център в Бургас закупи със средства от дарение
Коментари Харесай

Онкологичният център в Бургас закупи модерна апаратура със средства от дарение

Комплексният онкологичен център в Бургас закупи със средства от подаяние нова инсталация - флексъбилен видеобронхоскоп, която ще помогне да се усъвършенства лекуването и диагностиката на пациенти освен с онкозаболявания, само че и с COVID-19, оповестиха от болничното заведение.

С видеобронхоскопът ще се правят бронхоскопии на пациенти със подозрения за рак на белия дроб, на хора с пневмонии, в това число и при коронавирус инфекции.

Така ще се слага освен диагноза, само че ще се реализира и лечебно държание според от хистологичното проучване на материала, който ще се взема от белия дроб. След този развой ще се прави лекуване, обясниха от болничното заведение.

Със същата сума от дарението са закупени и съвременен електронож, с който ще се правят всички оперативни моно- и биполярни процедури. Електроножът се употребява най-много за рязане на тъкани без кръвотечение. Той може да се употребява при 1800 разнообразни техники за интервенции в хирургията.

Закупени са и редица принадлежности за гръдната хирургия, защото от тази година Комплексният онкологичен център стартира да развива и това направление в медицината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР