Комплексът ще се издигне на терена вдясно на снимката -

...
Комплексът ще се издигне на терена вдясно на снимката -
Коментари Харесай

Бургас ще забие всички в земята! Вдига уникален стадион от английски тип само за 12 милиона лева

Комплексът ще се издигне на терена вдясно на фотографията - парцелът е на извънредно отзивчиво място

Новият градски стадион на Бургас, който ще се построи край ж.к. ”Меден рудник ” ще е от британски вид с морски претекстове, научи Флагман.бг.

Това планува извънредно забавният план на „ Декор дизайн ”ООД – единственият участник в поръчката за планиране на Община Бургас. Дружеството на архитекти Бурулянови получи утвърждение на техническото си задание, а през вчерашния ден се отвори и ценовата им оферта за планиране. 

Работният план, който може да претърпи известни промени, само че дава изясненост за концепцията, планува оборудването да бъде с три трибуни – две огледални една против друга – всяка една с потенциал за към 2 хил.зрители и трета естрада – зад вратата, откъм входа на комплекса за 1 000 фенове, която ще бъде обособена като бранш за посетители. Стадионът няма да има писта, помислено е и за акустиката, с цел да се обезпечи вълнуваща футболна атмосфера.

Заложени са няколко извънредно забавни детайла, които ще отличават бургаския стадион от всички останали. Мястото, което е определено за построяването на оборудването, е прохладно и с цел да се спре розата на ветровете ще се повдигнат футуристични морски платна, подобен жанр ще са и козирките на оборудването. За създаването на работния план наподобява е употребена непозната консултантска компания. 

От " Декор Дизайн " не бяха открити за коментар и детайлности по плана, само че осведомени с детайлите му разкриват, че нещо сходно не е изпълнявано освен в България, само че и на Балканите.

Теренът е доста сложен за работа, планувано е потреблението на по-лек вид материали. Според плана строителството на оборудването няма да коства повече от 12 млн.лева.

Припомняме, че проектите на Община Бургас са още идната година да стартира построяването на комплекса. Финансиране евентуално ще се търси по линия на фонд „ Джесика ” – механизъм, който бе употребен и за построяването на ОЗК Парк Арена – плувният басейн в ж.к. ”Славейков ”.

Първоначалните проекти на Общината бяха стадионът да е с две трибуни, само че при сегашния план, се обрисува да е с три, което ще обезпечи доста по-футболна конюнктура. Спортният комплекс ще разполага и с най-малко едно подготвително игрище, което ще се употребява от юношите и хилядите деца, трениращи футбол в Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР