Комплекс от 50 къщи получи разрешение за строеж от РИОСВ-Пловдив.

...
Комплекс от 50 къщи получи разрешение за строеж от РИОСВ-Пловдив.
Коментари Харесай

Строят ваканционен комплекс от 50 къщи

Комплекс от 50 къщи получи позволение за градеж от РИОСВ-Пловдив. От ведомството са на мнение, че планът „ няма възможност да окаже доста негативно влияние върху естествени местообитания, популации и местообитания на типове, предмет на запазване в предпазени зони “ и заради това не се постанова оценка на влияние върху околната среда. Най-близо до Бойково се намира предпазена зона по Натура 2000 ”Брестовица”.

Инвеститор е Ивайло Иванов, притежател на земи в две местности към Бойково - " Големи ливади " и " Келевото ". Все още не е ясно дали там ще бъде издигнато ваканционно населено място за отдаване на вили чартърен или такова за продажба на здания в затворени планински комплекси.

Хората наоколо до парцела не одобряват задушевно решението, защото се притесняват, че сходен план ще замърси и пренасели региона. Към момента не ясно дали планът ще бъде подложен на публично разискване и дали ще бъде взето под внимание мнението на притежатели на парцели в село Бойково. В документите, за всеки от осемте терена в двете местности към Бойково, е планувано създаване на една по-голяма жилищна постройка от 100 кв.м. и друг брой " къщички за отрих и рекреация, всяка от които с повърхност до 50 метра ".

В село Бойково има 520 къщи. Постоянно живущите са към 114 души, макар че по адрес се водят 85. Лятото обаче селището е извънредно известно и става дом на над 2000 души. В него има две къщи за посетители, хотел, магазини и ресторант.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР