Компанията за производство на фолиа, с амбиции да се превърне

...
Компанията за производство на фолиа, с амбиции да се превърне
Коментари Харесай

От оферта до плащане: Всичко важно за това производствено предприятие е на клик разстояние

Компанията за произвеждане на фолиа, с упоритости да се трансформира в водач на пазара " Випласт " АД, усъвършенства бизнеса си с помощта на облачния програмен продукт . Софтуерът, имплементиран от консултантската ИТ компания, дава опция за обслужване на всички значими, комплицирани и сериозни бизнес процеси в сдружението.

" Випласт " АД е млада, бързоразвиваща се компания, която създава фолиа от полиетилен терефталат (PET) и рециклира опаковки и фолиа от PET. Произвежданите от сдружението фолиа имат необятно приложение както в хранителната, по този начин и в нехранителната промишленост.

С разрастването на бизнеса на " Випласт " назряла потребност от оптимизация на активността. Преди внедряването на модерното софтуерно решение, компанията разчитала на таблици и незадоволително функционална система за ръководство на бизнеса. Същевременно екипите на компанията в София и в Пловдив работели на разнообразни системи, с разнообразни данни.
 Balkan Services, която направи (р)еволюция в бизнес процесите
Българската IT компания, която направи (р)еволюция в бизнес процесите

Разговаряме с Владимир Рашев, ръководещ сътрудник в компанията

Точното софтуерно решение  и довереният съветник

По време на своето изследване от " Випласт " получили рекомендации за софтуерното решение и за Balkan Services като благонадежден сътрудник, защото за близо две десетилетия консултантската ИТ компания е приключила сполучливо над 150 ERP плана.

" Благодарение на опита ми и този на сътрудниците ми до този миг бяхме сигурни, че е доста значимо новото ERP да работи за нас, а не ние за него ", споделя изпълнителният шеф на " Випласт " Виктор Тодоров.

Компанията избира за бизнеса си облачната версия на Soft1 ERP, въпреки и решението да се предлага и във вид с апаратура при клиента. Основните аргументи за този избор са достъпността и високата отбрана на данните в облачна среда.

Виктор Тодоров е безапелационен, че все още е удовлетворен от избора си както на софтуерно решение, по този начин и на съветник.
 Инструментът, с който търговецът на едро Аксон България наблюдава за секунди от отстъпки до период на валидност
Инструментът, с който един от най-големите търговци на едро следи за секунди от отстъпки до период на валидност

Решението Qlik Sense, внедрено от консултантската ИТ компания Balkan Services, дава експедитивност и еластичност на Аксон България АД

Специфика на производството

В на " Випласт " са вградени няколко съществени модула - продажби, покупки и счетоводство. Спецификата на активността на компанията е, че тя е индустриална, а индустриалната линия прилича преработване. Това значи, че във всеки един стадий от производството продуктът може да бъде върнат първоначално, до момента в който в обичайния модел на произвеждане нещата вървят единствено в една посока и материалите не подлежат на преправка. За да бъде задоволена тази потребност е внедрен и модул " произвеждане ".

" Този модул се явява нещо като " черешката на тортата " в тяхното внедряване ", разясняват сложността на плана от Balkan Services.

Именно заради тази специфичност производството на компанията не е по никакъв начин елементарно за изчисление. Благодарение на тази функционалност " Випласт " може да реагира незабавно при предпочитание от страна на техен клиент за смяна на поръчката. Силата на Soft1 ERP, е че съумява да се ориентира в сходни обстановки.

За елементарен и бърз достъп от страна на управлението на компанията е надъхан модул, в който могат да се преглеждат най-важните информации през телефона, да се вкарват и утвърждават поръчки.

Петте най-важни индикатора

за индустриалния бизнес на " Випласт ", които елементарно могат да бъдат тествани през мобилно устройство са: създадено количество; брой постъпили поръчки; характерности на поръчките; задължения; приходи.
 Сертифициран управнически съветник: Професионалистът, който дава повече от съвет
Сертифициран управнически съветник: Професионалистът, който дава повече от съвет

Защо първо ставаш съветник, а чак по-късно може да се сертифицираш, изясняват шефът на Balkan Services и ръководителят на Управителния съвет на БАУКО

Новата система за ръководство на бизнеса е от изгода на чиновниците на цялата компания и действително няма звено, което да няма допир с нея.

" Системата работи и прави нещата, които би трябвало да прави ", отбелязва Виктор Тодоров.

Нов метод на работа

Както всяко ново начало и смяната на ERP системата има своите провокации. За чиновниците на " Випласт " това се оказва абстрахирането от метода им на работа до оня миг и приемането на обстоятелството, че няма потребност новата система да наподобява като остарялата.

" За триумфа на един план е необходим малко заем на доверие, до момента в който планът се осъществя, с цел да може да покажем, че нещата се случват ", безапелационни са от Balkan Services. Техният опит демонстрира, че тези компании, които съумеят да реализират баланс и да концентрират хората си върху внедряването на системата, имат доста постоянна основа и нещата при тях се случват. Доказателство, за което е и сполучливият свършек на плана на " Випласт ".

" Подобен план, в процеса си на реализация, тества освен успеваемостта на бизнес процесите, смисъла на някои бизнес решения, само че и самата система - хората, тяхната резистентност, адаптивност и еластичност ", показва Найри Масихи, началник на отдела за ръководство на планове в Balkan Services.

Навременна информация  на клик разстояние

, с който екипът на " Випласт " работи напълно от пролетта на 2023 година, обезпечава бърза и вярна информация за бизнеса им във всеки миг.
 Как MFG редуцира времето за финансова консолидация от 7 дни на 2 дни
Как MFG редуцира времето за финансова консолидация от 7 дни на 2 дни

Консултантската IT компания Balkan Services внедри сполучливо програмен продукт за финансово ръководство LucaNet в българската група Management Financial Group (MFG)

" Целият ни бизнес към този момент е на екрана, на един клик разстояние. Мога да извадя всяко едно мечтано число и да съм сигурен, че то е правилно. Софтуерът ни дава и най-дребните елементи, които другояче убягват ", изброява изгодите от новия програмен продукт Виктор Тодоров. И акцентира, че достъпът до тази информация разрешава на компанията да усъвършенства производството си.

Успешният край на плана

е резултат както от професионализма на екипа на, който управлява внедряването на ERP системата, по този начин и от волята на управлението на " Випласт " планът да бъде осъществен.

" Екипът на Balkan Services познава продукта си доста добре и в действителност мисли през него ", споделя Виктор Тодоров. И дефинира взаимната работа сред двата екипа като чудесна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР