Компанията за онлайн залози 888 ще трябва да плати рекордната

...
Компанията за онлайн залози 888 ще трябва да плати рекордната
Коментари Харесай

Компания за онлайн залози отнесе рекордна глоба

Компанията за онлайн залози 888 ще би трябвало да заплати рекордната санкция от 7.8 млн. паунда, откакто не съумя да отбрани уязвимите си клиенти.

Британската комисия по
хазарта съобщи, че има " обилни дефекти " в процесите на обществена отговорност на компанията. Регулаторът посочи механически неуспех, поради който 7000 клиенти на компанията, избрали да затворят своите онлайн сметки в уеб страницата на компанията, към момента могат да ги употребяват и да залагат.

От 888 обявиха, че оказват цялостно съдействие на регулаторния орган по време на инспекцията и се надяваха на съглашение. Компанията съобщи, че е " ангажирана да даде на играчите отговорно и прелестно прекарване с игрите ".

Част от глобата ще бъде употребена, с цел да бъдат възобновени 3.5 млн. паунда на клиентите на компанията, които са спрели сметките си, желаейки да спрат да залагат. Заради техническия проблем обаче те към момента са можели да залагат на бинго платформата на 888.

" Нашите условия са всяка компания да може да даде на клиентите си опцията да се откажат от
хазарта. Тези 7000 наподобява са желали да го създадат. Но 888 не са изпълнили желанието им по метода, по който е трябвало ", изясни пред BBC ръководителят на Комисията по хазарта Сара Харисън.

Регулаторът уточни и един обособен случай, при който клиент е заложил повече от 1.3 млн. паунда, в това число 55 хиляди паунда, откраднати от работодателя му. Въпросният клиент е залагал огромни суми по 3-4 часа всеки ден в продължение на повече от 13 месеца.

Комисията по
хазарта съобщи, че " неналичието на взаимоотношение с клиента, поради честотата, продължителността и сумите, свързани със залагането, породи сериозна угриженост по отношение на отбраната от 888 на клиенти, изложени на риск от нанасяне на щета от хазарта ".

Част от санкцията - 62 хиляди паунда - ще бъде върната на работодателя, от който са откраднати парите.

Други 4.25 млн. паунда ще бъдат дадени за обществено виновна идея за вложение в ограничения за справяне с вредите, свързани с
хазарта.

" В момента във Англия има към 2 млн. души, които или са проблематични комарджии, или са изложени на риск да станат такива ", уточни Харисън.

" Компаниите стартират да ползват разнообразни практики, с цел да разпознават такива хора, само че би трябвало да се направи повече. Трябва да действаме по-бързо и да стигнем по-далеч ", акцентира тя.

Комисията по
хазарта подреди самостоятелен одит на процесите на 888, свързани със отбраната на потребителите.

888 е една от най-известните компании за
хазартни игри на Острова. Тя е благосъстоятелност на израелски предприемачи и държи няколко известни уеб страницата за онлайн залози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР