Компанията за обработка на картови плащания „Мастъркард“ (Mastercard) е блокирала

...
Компанията за обработка на картови плащания „Мастъркард“ (Mastercard) е блокирала
Коментари Харесай

„Виза“ и „Мастъркард“ блокират достъпа на руските финансови институции


Компанията за обработка на картови заплащания „ Мастъркард “ (Mastercard) е блокирала достъпа на голям брой съветски финансови институции до платежните им мрежи като част от глобите, наложени на Русия поради нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Компанията ще продължи да работи с регулаторните органи през идващите няколко дни, като даде обещание и да даде 2 млн. $ за филантропична помощ.

И " ВИЗА " се причислява

“Виза “ (VISA), главният съперник на Mastercard в картовите разплащания, разгласи, че също ще се причисли към глобите за лица, включени в санкционния лист на Вашингтон.

В събота Съединени американски щати, Англия, Европа и Канада оповестиха нови наказания против Русия – в това число блокиране на достъпа на избрани кредитори до интернационалната платежна система SWIFT.


Руснаците се втурнаха към банкоматите и чакаха на дълги опашки в неделя и понеделник на фона на опасенията, че банковите карти може да спрат да действат или че банките ще лимитират тегленето на пари в брой, оповестява „ Ройтерс “.

Много западни банки, самолетни компании и други прекъснаха връзките си с Русия, наричайки дейностите на страната неприемливи, а европейските страни и Канада затвориха въздушното си пространство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР