Компанията за мозъчни импланти Нюралинк на предприемача Илон Мъск обяви,

...
Компанията за мозъчни импланти Нюралинк на предприемача Илон Мъск обяви,
Коментари Харесай

Компания на Мъск ще тества доброволци с мозъчен имплант за пациенти с парализа

Компанията за мозъчни импланти " Нюралинк " на бизнесмена Илон Мъск разгласи, че е получила утвърждение да стартира набиране на доброволци за изпитвания на мозъчен имплант за пациенти с парализа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Хората с парализа в резултат на увреждане на гръбначния дирек или амиотрофична латерална склероза могат да вземат участие в проучването. Не се оповестява какъв брой души ще бъдат включени в тестванията, които ще продължат към шест години.

В изследването ще се употребява робот за хирургично слагане на имплант в област на мозъка, контролираща двигателните умения, обявиха от " Нюралинк ". Оттам прибавиха, че първичната цел е да се даде опция на хората да ръководят мислите си посредством електронни устройства.

Компанията, която по-рано се надяваше да получи утвърждение да сложи устройството на 10 души, е преговаряла за по-малък брой пациенти с Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати, откакто регулаторът увеличи загрижеността си за сигурността, настояват сегашни и някогашни чиновници.

Не е известно полученото утвърждение за колко пациенти е, отбелязва Ройтерс.

Илон Мъск има огромни упоритости за " Нюралинк ", като твърди, че компанията ще улесни хирургическото слагане на чипове за лекуване на болести като затлъстяване, аутизъм, меланхолия и шизофрения.

През месец май компанията разгласи, че е получила позволение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати за първото си клинично изпитване върху хора.

Дори и в случай че се окаже, че устройството на " Нюралинк " е безвредно за приложимост при хора, ще е належащо повече от десетилетие за позволение за комерсиална приложимост на чипа, споделят специалисти, представени от Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР