Компанията за коли под наем Hertz Global Holdings планира да

...
Компанията за коли под наем Hertz Global Holdings планира да
Коментари Харесай

Hertz продава 20 000 електромобила и се връща към коли с двигатели с вътрешно горене

Компанията за коли чартърен Hertz Global Holdings възнамерява да продаде една трета от електрически транспортни средства в американския си парк и да реинвестира в стандартни коли. Това ще се случи, поради слабото търсене и високите разноски за ремонт на модели, захранвани с акумулатори, заяви Bloomberg.

Продажбите ще обзет 20 000 електрическия автомобил и започнаха предишния месец и ще продължат през 2024 година, съобщи колосът за отдаване на коли чартърен.

Драматичният поврат идва откакто през 2021 година Hertz разгласи проекти за закупуване на 100 000 автомобила на Tesla и демонстрира намаляващото търсене на напълно електрически коли в Съединени американски щати. Междувременно продажбите на електрически автомобили внезапно се забавиха през 2023 година - покачването е едвам 1,3% през последното тримесечие.

" По-големите разноски, свързани с електрическите автомобили, не престават. Усилията ни да се оправим с тях се оказаха предизвикателство ", съобщи основният изпълнителен шеф на Hertz Стивън Шер в изявление.
 Компанията за коли чартърен Hertz ще купи 65 000 електрически транспортни от Polestar
Компанията за коли чартърен Hertz ще купи 65 000 електрически автомобили от европейски съперник на Tesla

През предходната година Polestar продаде 29 000 автомобила

Hertz ще следи какво е търсенето на електрически автомобили в бъдеще, както в представителствата, по този начин и в границите на личните си интервенции, с цел да реши дали компанията би трябвало да закупи повече транспортни средства, съобщи още шефът на компанията. Споразумението за закупуване на 175 000 електрическия автомобил от General Motors през идващите четири години и още 65 000 от Polestar може да се забавят, съгласно него.

Увеличаване на приходите

Планът за продажба на електрическите автомобили би трябвало да усъвършенства паричния поток и облагите на Hertz през тази и идната година. До края на 2025 година компанията чака по-добри финансови резултати, поради от по-високите доходи дневно и по-ниски и оперативни разноски и разноски за поправки. Компанията вижда спомагателен свободен паричен поток от общо 300 милиона $ за 2024 и 2025 година

Завръщането към стандартните коли е повратна точка на тактика, съсредоточена върху електрическите автомобили. Намаляването на цените на Tesla през последната година обаче намали цената на колите в автопарка на Hertz а при забавянето на растежа на продажбите, не е ясно дали потребителите ще имат потребност от тях на пазара на използвани коли.

Електромобилите идват с по-високи разноски за ремонт спрямо останалите коли. Намаляването на цените на Tesla увеличи разноските за поддръжка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР