Компанията за играчки Mattel смята да реализира още филми, свързани

...
Компанията за играчки Mattel смята да реализира още филми, свързани
Коментари Харесай

Вселената на Mattel: Компанията за играчки планира още филми след успеха на Барби

Компанията за играчки Mattel счита да осъществя още филми, свързани със своите артикули след забележителния триумф на " Барби ".

Марките на Mattel, измежду които Barney, Hot Wheels и Polly Pocket, ще бъдат включени в идни холивудски филми. Дружеството към този момент е оповестило 14 нови плана, а други 45 са в начална фаза.

Главният изпълнителен шеф Инон Криз счита, че " Барби " е посочил капацитета на филмите, които Mattel имат. Лентата на режисьорката Грета Гервиг стана, откакто премиерата ѝ събра близо 377 млн. $ в целия свят, трансформирайки я в най-големия дебют за филм, режисиран от жена.

А в този момент Mattel ще гради върху този триумф, като не изключва и опцията за продължение на " Барби ". Гервиг към този момент разяснява, че все още не е мислила за възможна втора част, само че се чака продуцентските студиа на Warner Bros. и Mattel да упорстват за такава.

Преди месец Криз съобщи в изявление пред BBC, че има за цел да сътвори своя лична " вселана на Mattel ", която да подражава на триумфа на Marvel, която сътвори редица блокбъстъри за супергерои, в това число Железният човек, Капитан Америка, Тор и Отмъстителите.

Освен емблематичната кукла Барби компанията за детски играчки стои и зад редица други сполучливи марки като Hot Wheels, Monster High, Barnie и картите Uno.

Един от идните филми на Mattel е " Polly Pocket ", в който звездата от " Емили в Париж " Лили Колинс ще влезе в ролята на микрокукла в фамилна комедия, написана и режисирана от друга жена режисьор - Лена Дънам.

Новините за новите проекти на компанията идват в миг, когато тя заяви, че продажбите ѝ са спаднали с 12% за второто тримесечие от годината. Нетните доходи на компанията за интервала възлизат на 27 млн. $ (20,8 млн. паунда), което надминава упованията на Уолстрийт, макар че те са намалели с съвсем 60% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР