Компанията за играчки Mattel показа във вторник първата си кукла

...
Компанията за играчки Mattel показа във вторник първата си кукла
Коментари Харесай

Представиха първата кукла Барби със синдром на Даун

Компанията за играчки Mattel сподели във вторник първата си кукла Барби, представляваща човек със синдром на Даун.

Mattel си сътрудничи с Националното общество за синдром на Даун, с цел да сътвори Барби и „ да подсигурява, че куклата тъкмо показва човек със синдром на Даун “, разясняват от компанията.

Дизайнерските характерности на новата Барби са направени под управлението на NDSS, сподели Mattel. Освен че разказват някои физически характерности на човек със синдром на Даун, облеклата и аксесоарите на Барби носят особено значение.

Синьото и жълтото върху роклята на куклата, съпроводени от пеперуди, съставляват знаци и цветове, свързани с осъзнаването на синдрома на Даун. А трите шеврона на огърлицата на Барби показват по какъв начин хората със синдром на Даун имат три копия на своята 21-ва хромозома, сподели Мател.

Освен това Барби носи ортези за крайници на глезена, които употребяват някои деца със синдром на Даун.

„ Това значи толкоз доста за нашата общественост, която за първи път може да играе с кукла Барби, която наподобява на тях “, сподели президентът и основен изпълнителен шеф на NDSS Канди Пикард в изказване. „ Тази Барби служи като увещание, че в никакъв случай не би трябвало да подценяваме силата на представителството. “

Новата кукла на Барби, представляваща човек със синдром на Даун, е част от линията 2023 Fashionistas на Mattel, която е ориентирана към увеличение на разнообразието и приобщаването. Предишни кукли, които бяха въведени в линията Fashionistas, включват кукла Кен с протезен крайник, Барби със слухови апарати и кукли с кожно заболяване, наречено витилиго.

„ Горди сме да представим кукла Барби със синдром на Даун, с цел да отразяваме по-добре света към нас и да продължим нашия ангажимент да честваме приобщаването посредством игра “, сподели в изказване Лиза Макнайт, изпълнителен вицепрезидент и световен началник на Barbie and Dolls в Mattel.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР