Компанията за финансови услуги Робинхуд (Robinhood) обяви, че е била

...
Компанията за финансови услуги Робинхуд (Robinhood) обяви, че е била
Коментари Харесай

Кибератака срещу Робинхуд разкри данните на 7 млн. потребители

Компанията за финансови услуги Робинхуд (Robinhood) разгласи, че е била жертва на хакерска атака, вследствие на която са били разкрити персоналните данни на към 7 милиона консуматори. 

Предварителните следствия демонстрират, че причинителят е подмамил представител за поддръжка на клиенти да му даде достъп до избрани системи за поддръжка на клиенти. Твърди се, че индивидът, който стои зад случая, е съумял да получи лист с имейл адресите на към пет милиона души и цялостните имена на друга група от към два милиона души.

Компанията заяви, че " платформата за търговия е претърпяла случай с сигурността на данните предходната сряда, който е бил овладян ".  Хакерите са получили достъп и до спомагателни данни, в това число дата на раждане и пощенски кодове на група от към 310 души и до по-подробна информация от сметките на подгрупа от към 10 консуматори.

" Въз основа на нашето следствие офанзивата бе овладяна и имаме вяра, че не е получен достъп до номера за обществено обезпечаване, номера на банкови сметки или на дебитни карти и не е имало финансови загуби за клиентите ни в следствие от случая ", се показва в официалното съобщение на компанията.

" Робинхуд "  е учредена през 2013 година от двама ученици на университета  Станфорд за улеснение на вложението и „ демократизиране на финансите за всички “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР