Компанията за автомобилни светлини Одело България, която е част от

...
Коментари Харесай

"Одело" пренася производството на резервни части за фарове от Германия в Пловдив

Компанията за автомобилни светлини " Одело България ", която е част от турския холдинг Bayraktarlar, ще придвижи производството на аварийни елементи за фарове от Германия в строящия се сега втори цех край Пловдив. Линии за аварийни елементи в този момент са инсталирани в първата фабрика, която работи от есента на 2019 година, само че те ще бъдат трансферирани в новото помещение, където производството ще бъде разширено с още съоръжение и служащи. В настоящия цех ще остане единствено серийното произвеждане на светлини, като българското сдружение ще поеме и забележителна част от тази активност от словенския цех на Odelo в Преболд, споделиха от компанията за " Капитал ".

През 2021 година стартират доста нови планове за разнообразни клиенти, като обичайно износът е за Европа, само че също по този начин за Съединени американски щати и Китай. Производството е за 20-те най-големи автомобилни компании в света, като главният клиент остава Mercedes. В портфолио на " Одело " влизат също BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Skoda, Ford, Porsche и Bentley.
Новата фабрика В новата постройка ще се създават аварийни елементи за автомобилни светлини Фотограф: Михаил Ванчев
Изграждането на новата индустриална постройка на " Одело " е поверено на строителната компания " Микс констръкшън ", а строителството се чака да завърши към края на годината. Управителят на " Одело " Угур Йозай изясни, че постройката ще бъде ситуирана върху имот от 17 хиляди кв.м, като застроената повърхност е близо 13 хиляди кв.м. За съпоставяне - сегашната фабрика е със застроена повърхност 23 881 кв.м. Компанията обаче купи значителен имот - близо 92 дка, с концепцията на идващ стадий да построи индустриални пространства и за свои снабдители.

През 2021 година " Одело " възнамерява да влага 4.5 млн. евро в строителството на новата фабрика и още 1.3 млн. евро в машини, спомагателни средства са планувани и за идната година. Общата инвестиция е към 7.3 млн. евро, като финансирането е обезпечено напълно от холдинга. Част от монтажните ленти за новата фабрика и в този момент работят в производството и екипът сега се образова на тях. " Освен машините, които чакаме от Германия, ще купим още кран за преместване на матриците и складово обзавеждане ", посочи Йозай.
Световни пазари
За да продава фаровете си на международните пазари, " Одело " е защитила интернационалните документи, които ще се съблюдават и в новата тенденция на бизнеса - аварийни елементи за фарове. Най-важният документ за компанията е IATF 16949, който се изисква от огромна част от автомобилните производители в света. " Одело " има и документ, който й разрешава да създава и експортира артикули в Китай. Отделно от документите всеки клиент на компанията прави собствен одит на фабриката в Пловдив, където се създават фарове за него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР