Компанията Volvo ще промени напълно системата за даване на имена

...
Компанията Volvo ще промени напълно системата за даване на имена
Коментари Харесай

Новите модели на Volvo получават нормални имена

Компанията Volvo ще промени изцяло системата за предоставяне на имена на моделите си, като всички нови коли ще получат лични названия, а не буквено-цифрови показатели, както е до момента. Това разгласи президентът на шведския производител Хакан Самуелсон, като посочи, че за бъдеще моделите на Volvo ще бъдат „ кръщавани " като децата, а сегашните „ инженерни названия " ще останат в предишното.

Идеята на компанията е по този начин да бъде маркирано навлизането в нова епоха. За последно моделите на Volvo имаха лични имена преди повече от половин век. Първият автомобил, при който ще бъде осъществена смяната, е наследникът на кросоувъра XC90, посочи Самуелсон и добави, че сега се води „ забавна полемика за неговото име, само че то към момента не определено ".

В настоящата гама на Volvo с писмен знак S се отбелязват седаните, с V - комбитата, с C - хечбековете, а с XC - кросоувърите. Тази скица беше призната през 1995 година. В взаимозависимост от размерите се дефинира и цифровият показател - компактните модели са обозначени с 30 и 40, тези със междинни размери - с 60, а флагманите с 90. За последно шведите използваха лични имена за свои модели при започване на 70-те, когато се произвеждаше фамилията Amazon, включващо купе, седан и комби - всичките със задно предаване.

Любопитното е, че отводът от комбинацията от писмен знак и числа е в прорез със протичащото се в автомобилната промишленост, защото тези показатели доста опростяват стандартизацията и не се постанова един и същи модел да се предлага под друго наименование на обособените пазари. Пример се прехода към този вид имена е Volkswagen.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР