Компанията Тесла (Tesla Inc) заведе дело срещу местните власти в

...
Компанията Тесла (Tesla Inc) заведе дело срещу местните власти в
Коментари Харесай

Тесла съди Калифорния заради коронамерките и плаши да премести централата си

Компанията " Тесла " (Tesla Inc) заведе дело против локалните управляващи в Калифорния, защото производителят на електрически коли настояваше да възобнови активността на фабриката си във Фримонт в окръг Аламида, а основният изпълнителен шеф Илън Мъск заплаши да реалокира централата и бъдещите стратегии на " Tесла " в Тексас или в Невада, заяви Ройтерс.

Решението на Мъск идва, откакто здравният департамент на окръг Аламида, щата Калифорния, разгласи, че производителят на коли не би трябвало да рестартира работата на завода си във Фримонт, защото остават в действие локалните рестриктивни ограничения за ограничение разпространяването на ковид.

В същото време компанията уточни, че е създала изчерпателен проект за връщане към работа, който включва онлайн видео образование за личния състав, разграничени работни зони, инспекция на температурата на чиновниците, условия за носене на защитно съоръжение и строги протоколи за разчистване и стерилизация.

Решението на локалните управляващи на окръг Аламида не оставя различен избор, с изключение на компанията да предприеме правни дейности, с цел да подсигурява, че тя и нейните чиновници ще могат да се върнат на работа, разгласи сдружението в блога си в събота.

Още същият ден " Тесла " заведе дело против окръг Аламида във федералния съд в Сан Франциско, като назова продължаващите ограничавания " мощно присвояване на властта " на локално равнище, защото губернаторът на Калифорния разгласи в четвъртък, че ще бъде позволено на производителите в щата да отворят още веднъж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР