Компанията Тесла на Илон Мъск обяви днес, че е продала

...
Компанията Тесла на Илон Мъск обяви днес, че е продала
Коментари Харесай

Мъск е продал 1,3 милиона коли Тесла, но е изгубил 200 милиарда долара


Компанията " Тесла " на Илон Мъск разгласи през днешния ден, че е продала рекордните 1,3 милиона коли през миналата година, съобщи Асошиейтед прес.

Така компанията усъвършенства върха от миналата 2021 година, когато бяха продадени 936 000 транспортни средства. Но не бе реализирана набелязаната от Мъск цел от 1,4 милиона продадени транспортни средства за 2022 година

Продажбите са нарастнали вместо с 50 %, единствено с 40 % и то макар напъните за стимулиране в тази тенденция, в това число и 7500-доларова отстъпка в Съединени американски щати за моделите Y и 3, които са най-продаваните.

" Тесла ", която е основана в Остин, в Тексас, трябваше да се оправя с възходящи случаи на ковид в Китай, където поради това бе прекратено производството в нейния шанхайски цех.

През миналата година компанията не пусна на пазара нито един нов модел и  е изправена пред възходящата конкуренция на компании като " Лусид " и " Ривиан ", които непрекъснато показват на пазара нови електрически автомобили.

Това, съчетано с дейностите на Мъск откакто купи за 44 милиарда $ " Туитър ", помогнаха за спад с над 65 % на акциите на " Тесла " през предходната година и вложители в този момент се притесняват, че " Туитър " разсейва Мъск от автомобилната му компания.

Според " Индекса на милиардерите на Блумбърг " Илон Мъск е изгубил невижданите 200 милиарда $ от ноември 2021 година насам, съобщи ДПА. Сега положението му се прави оценка на 137 милиарда $, а преди 14 месеца то е било 340 милиарда $. Това му коства и позицията на най-богат мъж в света, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР