Компанията „Тера Тур Сервиз” потвърди намерението си за инвестиции в

...
Компанията „Тера Тур Сервиз” потвърди намерението си за инвестиции в
Коментари Харесай

Компанията на Валентин Златев потвърди за инвестициите в Танзания

Компанията „ Тера Тур Сервиз” удостовери желанието си за вложения в Танзания, оповестиха от нея. Тя е благосъстоятелност на "Агрохолд " АД, което сдружение е на Васил Златев, татко на някогашния общоприет шеф на „ Лукойл България “ Валентин Златев. Компанията „ Тера Тур Сервиз” е един от огромните вложители в туристическия бранш у нас и оперира хотели под марките RIU, TUI, Hyatt. Също по този начин обмисля разнообразни благоприятни условия за развиване на своята активност в чужбина. В тази връзка „ Тера Тур Сервиз” взе участие в интернационалните конгреси и прояви, както и преглежда забавни места за вложения, в това число Танзания, обясниха от компанията. Там представители на компанията участваха в срещи с ръководителите на Африканския съвет по туризъм, Международната конференция по туризъм и вложения, както и с публични лица от страната.

На част от тези прояви участва и госпожа Николина Ангелкова, подчертаха от компанията. Ангелкова беше министър на туризма в третото държавно управление на Борисов и уволнена поради несправяне със бранша и недоволството на сектора. Тя е втора в листата на ГЕРБ за София област за идните парламентарни избори, където Валентин Златев има най-силно въздействие. Той играеше карти с някогашния министър председател Бойко Борисов. Засега не излиза наяве като каква е участвала на срещите в Танзания Николина Ангелкова, кой е платил нейните разноски по пътуването и дали се е возила в частния аероплан на Валентин Златев. Самата тя не разяснява тематиката пред TravelNews.

„ Отчитайки удобния бизнес климат в Танзания, компанията има желание да влага в страната. „ Тера Тур Сервиз” ще уведоми представителите на медиите, когато има позитивни вести за раздивитето на капиталовите си проекти “, се споделя още в информацията на компанията.

Бившият основен изпълнителен шеф на „ Лукойл България “ Валентин Златев ще строи първокласен петзвезден хотел в Танзания. Това излиза наяве от информация на Global Travel Industry News и от репортаж на локалната телевизия. Той ще бъде под марката на немската хотелска верига „ Кемпински “ (Kempinski), като за неговото създаване ще бъдат вложени 72 млн. $. От информацията излиза наяве, че делегация от български вложители е посетила Танзания. От фотосите се вижда, че в нея влизат Валентин Златев, Лъчезар Тодоров, изпълнителен шеф на „ Тера Тур Сервиз “ (туристическата компания на Златев) и някогашният министър на туризма Николина Ангелкова.

Делегацията се е срещнала в края на септември с министъра на естествените запаси и туризъм на Танзания доктор Дамас Ндумбаро в най-големия град Дар ес Салаам и с Кътбърт Нкубе, ръководител на Африканския съвет по туризъм (ATB). Делегацията е била водена от Аюб Ибрахим, който е основен изпълнителен шеф на интернационалната конференция по туризъм и вложения Мавриций - Англия.

Строителството на Kempinski resort би трябвало да стартира през януари 2022 година Той ще се намира в Тарангире в Северна Танзания, където са езерото Маняра и парковете за диви животни Нгоронгоро и Серенгети.

Валентин Златев е измежду най-големите хотелиери в България. Компанията "Тера Тур Сервиз " е притежател на хотелите Riu Pravets Resort в Правец и на морето Riu Helios Bay в Обзор, SUNEO Helios Beach в Обзор, Riu Helios, Riu Helios Paradise, Riu Palace Sunny Beach в Слънчев бряг. Наскоро компанията разгласи, че приключва съдействието си с интернационалната хотелска верига за ръководство RIU. "Тера Тур Сервиз " е притежател още на хотел „ Хаят Риджънси София “.

Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР