Компанията Спейс Екс ще има нужда от още около шест

...
Компанията Спейс Екс ще има нужда от още около шест
Коментари Харесай

“Старшип“ на Мъск може да бъде изстрелян отново след около шест седмици

Компанията " Спейс Екс " ще има потребност от още към шест седмици, с цел да завърши с въвеждането на стотици промени по свръхтежката ракета, която би трябвало да изведе в орбита галактическия транспортен съд " Старшип ", преди втория опит за изстрeлване, сподели Илон Мъск, представен от Си Би Ес нюз.
Прочетете още
Необходима е и реорганизация на стартовата площадка в Тексас, разгласи създателят на " Спейс Екс " по време на полемика в Тутиър спейс.

Втори тестови полет обаче може да бъде сбъднат, в случай че Федералната работа по авиация на Съединени американски щати издаде позволение след трагичния първи опит от 20 април. Тогава ракетата се взриви по-малко от четири минути след старта, " Старшип " не съумя да се отдели от първата степен на ускорителя, както беше планувано.

" Смятам, че вероятността вторият полет да бъде по-успешен и галактическият транспортен съд да доближи орбита е по-голяма, в сравнение с предходния път. Вероятно към 60 % ", сподели Илон Мъск.

Стартовата площадка в Бока Чика, щата Тексас, би трябвало да бъде възобновена, защото беше развалена при първото тестово изстрелване. Мъск означи, че ще бъде укрепена с към 1000 кубически метра високоякостен бетон. През април НАСА пресметна, че ремонтът на стартовата площадка ще отнеме един-два месеца.

Американската галактическа организация разчита на " Старшип " да транспортира астронавти до повърхността на Луната след няколко години, свързвайки се с капсулата " Орион " в лунна орбита. На по-късен стадий Илон Мъск желае да употребява големите галактически кораби, с цел да изпраща хора на Марс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общата височина на " Старшип " е 120 метра, което я прави най-голямата и най-мощната ракета, създавана в миналото. Може да генерира съвсем двойно по-голяма двигателна сила при политане спрямо лунната ракета на НАСА, която изпрати празна капсула до естествения сателит на Земята и назад в края на предходната година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР