Компанията Спейс Екс изстреля поредната си ракета от Флорида в

...
Компанията Спейс Екс изстреля поредната си ракета от Флорида в
Коментари Харесай

Спейс Екс изпрати празнични лакомства на астронавтите на МКС

Компанията " Спейс Екс " изстреля следващата си ракета от Флорида в четвъртък вечерта и изпрати хиляди килограми товар до Международната галактическа станция, съобщи ДПА.

Ракета " Фалкон 9 " с непилотиран товарен транспортен съд " Дракон " излетя от галактическия център " Кенеди ". Това беше вторият полет за първата степен на ракетата, която през август откара астронавти на станцията.

В орбита на Международната галактическа станция се намират седем души екипаж от Съединени американски щати, Япония, Дания и Русия, като те ще получат комплект с прясна храна, включващ портокали, ябълки, чери домати и моркови, както и два специфични комплекта със сирене.

" И защото сме в сезона на празниците, сме подготвили някои занимателни празнични лакомства за екипажа като шоколад, капучино с тиквена фалшификация, оризови сладкиши, пуйка, патица, пъдпъдък, морски блага, сос от боровинки и мочи ", призна Дейна Вайгел, заместител програмен началник на програмата на НАСА за Международната галактическа станция. " Имаме и няколко комплекта пици, които са обичани на нашия екипаж, малко хумус, салса и маслини. "

Сред 2950-те кг товар, обвързван с науката и консумативите, които се насочиха към галактическата станция, има значими опити, които да проправят пътя за връзките в дълбокия космос, от които НАСА ще се нуждае за бъдещите си пилотирани задачи до Марс.

На борда е и опит за времето на Земята, който наблюдава атмосферните гравитационни талази и по какъв начин те могат да повлияят на климата на Земята.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР