Компанията собственик на контейнеровоза, който блокира Суецкия канал - Шоей

...
Компанията собственик на контейнеровоза, който блокира Суецкия канал - Шоей
Коментари Харесай

100 кораба и товари за 10 милиарда долара са блокирани в Суецкия канал

Компанията притежател на контейнеровоза, който блокира Суецкия канал - Шоей Кисен Кайша (Shoei Kisen Kaisha), си е сложила за цел да го изтегли " на следващия ден вечер японско време ", заяви в. " Никей ", представен от Ройтерс.

Огромният 400-метров транспортен съд " Евър гивън " блокира прекосяването през един от най-натоварените корабоплавателни пътища в света, през който се транспортират нефт, зърно и други артикули сред Европа и Азия.

Говорителка на компанията притежател уточни, че не престават напъните корабът още веднъж да заплава, само че към този момент не се знае по кое време ще бъде реализиран триумф.

Блумбърг заяви, базирайки се на източници, че интервенция по възобновяване на придвижването в Суецкия канал ще продължи най-малко до 31 март. За да бъде свален корабът от насипа, на който е затънал, би трябвало да бъдат отстранени огромни количества пясък. Снощи управата на оборудването уточни, че става дума за до 20 000 куб метра пясък.

Управлението на Суецкия канал е присъединило в интервенцията няколко влекача, в това число и профилирана драга, която може да отстранява 2000 кубични метра материал на час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР